RSS

Nieuws

Geen eremetaal voor PEC op ‘eigen’ NK
Gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2010 om 14:12 bevat foto's

Jaar in jaar uit grossiert AV PEC 1910 in medailles bij het NK voor junioren, maar net in het jaar dat het kampioenschap Zwolle aandoet, blijft de 100-jarige atletiekclub verstoken van eremetaal. Bij één van de laatste finales maakten de groen-witte harten nog wel even een paar overslagen toen A-junior Jeroen van Calker goed liep op de 400 meter, maar hij finishte net buiten de prijzen. Zijn 49.89 seconden, een persoonlijk record, was zeven honderdste te langzaam voor een medaille.

“Ik ben zeer tevreden over het verloop van het weekend”, sprak Van Calker na afloop. Door een blessure aan zijn scheenbeen was de PEC-atleet immers lange tijd uit de roulatie en miste hij een groot gedeelte van het huidige seizoen. Het NK atletiek voor junioren kwam eigenlijk ook nog net iets te vroeg. “Ik heb een half jaar niet kunnen lopen, dus voor dit NK mis ik nog de inhoud.” Het clubrecord staat op 48.44 seconden, bijna anderhalve seconde sneller dan het PR van Jeroen. Nog een flink gat dus, maar Jeroen is eerstejaars en mag het volgend jaar dus nog een keer proberen.

In de series van de 100 meter snelde C-juniore Inge de Wolf naar 12.85 seconden, een evenaring van haar recente persoonlijke record. Door de 400 meter horden te laten schieten, had ze zich gespaard voor de korte sprints. Yvette van der Worp werd er helaas uitgeschoten na een valse start. Inge wist door te dringen tot de halve finale, wat met 12.87 seconden haar eindstation was. Op de 200 meter klokte ze 26.60 seconden, 28 honderdsten sneller dan ooit. Yvette passeerde de eindstreep na 26.63 seconden. Medailles leverde het voor PEC echter niet op.

Bij het verspringen voor B-meisjes had de Zwolse vereniging veel ijzers in het vuur. Inge en Yvette waren andermaal van de partij en ook Maureen Rots bond de spikes onder. Indoor verdienden allen een ticket voor de finale, maar in de buitenlucht ging het helemaal mis. Inge werd negende, Yvette tiende en Maureen - die zich tussendoor moest melden voor de series van de 100 meter - werd twaalfde. Alleen bij het speerwerpen kwam het potentieel van Maureen even aan de oppervlakte. Met een evenaring van haar persoonlijk record (33.27 meter) werd ze elfde.

Foto's: NK atletiek junioren 2010

Gerelateerd nieuws