RSS

Nieuws

Eén goede inning Blue Hawks-pupillen
Gepubliceerd op zondag 27 juni 2010 om 11:25

Met 0-6 voorkomen en uiteindelijk de wedstrijd toch nog met 15-8 verliezen. Dat is wat de pupillen van Blue Hawks zaterdag is overkomen tegen directe concurrent WSB, waardoor het zicht op de zesde plaats in het klassement als sneeuw voor de zon verdween. Hoewel Blue Hawks de wedstrijd voortvarend begon, wisten de jeugdige Zwollenaren zowel aanvallend als verdedigend geen enkel moment in de wedstrijd indruk te maken. De nederlaag was terecht.

Nadat Blue Hawks via honkslagen op rij van Bas en Rik en een tweepitter van Jaimy in de eerste slagbeurt op een 0-6 voorsprong was gekomen, ging het helemaal mis voor de Zwolse ploeg. Al in de gelijkmakende eerste inning gaf Blue Hawks de riante voorsprong volledig uit handen. Vier veldfouten bij de aangooi zorgden ervoor dat WSB slechts één honkslag nodig had om direct de achterstand weg te poetsen en met 7-6 de leiding in de wedstrijd over te nemen. Voor Blue Hawks wisten alleen Krijn en Yannick in het restant van de wedstrijd nog te scoren.

Via twee runs in de tweede en nog eens zes punten in de derde inning bracht WSB de 15-8 eindstand op het scorebord. Aanvallend kwam Blue Hawks na de eerste inning nauwelijks meer op de honken. Openingsslagman Bas liet zijn knuppel wel weer spreken. Hij sloeg drie honkslagen in evenzoveel slagbeurten. Ook Krijn en Jaimy deden in het slagperk goede zaken. Niettemin had Blue Hawks na de snelle start geen enkel moment meer zicht op een zege. Voor de Zwolse ploeg wordt in het laatste deel van de competitie behoud van de achtste plaats nu het belangrijkste doel.

Gerelateerd nieuws