RSS

Nieuws

Etappezege Kirsten Wild na Cervélo-show
Gepubliceerd op zaterdag 19 juni 2010 om 00:08

Na de zege in de proloog heeft Kirsten Wild vrijdagavond ook de eerste etappe in de Ster Zeeuwsche Eilanden gewonnen. Van een kopgroep van twintig vrouwen bleek de Zwolse renster van Cervélo uiteindelijk de snelste in de sprint. Ploeggenote Charlotte Becker werd tweede en Martine Bras (Gauss) kon naar de derde plek spurten.

De etappe over 113,7 kilometer van Middelburg naar Vlissingen werd een echte waaierrit, waarbij het peloton in diverse groepen uiteen brak. In de kopgroep van twintig waren vooral Cervélo en Nederland Bloeit goed vertegenwoordigd. Cervélo zat zelfs met alle rensters van voren. Zij hielden de kopgroep vakkundig bij elkaar, waarna Wild voor de tweede dag op rij won. “We hebben de kracht van onze ploeg optimaal gebruikt en ik denk dat het opnieuw een geweldige Cervélo-show was”, stelt Kirsten kort na de koers. “In de finale was er nog een kleine groep over en de meiden hebben vervolgens prima werk voor mij verricht.”

De Zwolse Janneke Kanis zat namens Nederland Bloeit in de kopgroep en finishte als zevende. Haar zus Jacobien (Jan van Arckel) werd 28ste. Marijn de Vries (Leontien.nl) liet na afloop weten dat ze weldegelijk goede benen had, maar door een breuk in het peloton miste ze de definitieve slag. In het algemeen klassement heerst de ploeg van Wild. De vier bestgeklasseerde rensters rijden voor Cervélo. “De laatste etappe zaterdag wordt een zware, maar wij hebben nog wat troeven in handen. We zullen er in ieder geval alles aan doen om de leiderstrui in de ploeg te houden”, aldus de Zwolse Kirsten Wild.

Gerelateerd nieuws