RSS

Nieuws

‘Sparta moet scorend vermogen vergroten’
Gepubliceerd op dinsdag 24 november 2015 om 15:32

De kennismaking met de overgangsklasse zaal is er voor de korfballers van Sparta vooralsnog eentje van verliezen. Er werden tot dusver drie wedstrijden gespeeld en gewonnen werd er nog niet. Volgens coach Jackie de Vries is dat vooral te wijten aan een gebrek aan scorend vermogen. “Op trainingen schieten we alles raak, maar in wedstrijden komt er blijkbaar druk op”, ziet de Zwolse succestrainer.

Het is geen gekke conclusie van de coach. Zijn ploeg ontbeert het aan één of meerdere personen die in wedstrijden de mand kunnen vinden. In drie wedstrijden werden er 58 punten gemaakt en daarmee is Sparta samen met Drachten de minst scorende ploeg van de overgangsklasse. De Zwollenaren maakten gemiddeld nog geen twintig punten per wedstrijd en dat moet flink omhoog. “Als we wedstrijden willen winnen, dan moeten we zeker naar de 25 punten. Het zit absoluut wel in de ploeg, want op trainingen laten we het wel zien. Nu moeten we het gaan vertalen naar de wedstrijden”, stelt De Vries, die vorig zaalseizoen over goals niet te klagen had. Maar ten opzichte van die competitie is er het één en ander veranderd.

“We hebben een aantal nieuwe mensen in de ploeg en dat is toch even wennen. Zij speelden vorig jaar nog niet in het eerste en nu wel. Het heeft ook zeker wat tijd nodig”, weet De Vries, die geen greintje paniek in zijn lichaam heeft. Alles in Zwolle is rustig, ook al wacht Sparta al drie wedstrijden op een overwinning. “In de eerste wedstrijd was een gelijkspel terecht geweest en daarna troffen we SDO. Dat is een titelkandidaat. Afgelopen weekeinde speelden we tegen Oost-Arnhem en die staat niet voor niets bovenaan. Maar toch hebben we al best aardige dingen laten zien. Paniek is nergens goed voor, maar we moeten wel gaan afronden. Als we dat gaan doen, dan ben ik er niet bang voor hoor.”

Want scoren, punten maken, de korf vinden, dat is waar het de komende weken om draait bij Sparta. Het gemiddelde aan punten moet omhoog, zodat de eerste overwinning snel gaat volgen. “De competitie is niet lang, slechts veertien wedstrijden. We hebben wat tijd nodig, maar we moeten er ook weer niet teveel tijd voor nemen. Anders wordt de doelstelling, en dat is handhaving, lastig”, zegt De Vries. In de stap naar lijfsbehoud kan Sparta zaterdag, als het op bezoek gaat bij concurrent DOS Kampen, een eerste stap zetten. “En over drie weken spelen we tegen Drachten, die staat onder ons. Als we die twee wedstrijden winnen, dan staan we boven de streep. Daar willen we eindigen, dat zou al heel knap zijn.”

Gerelateerd nieuws