LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Leerlingen gaan strijden om tafeltennistitel
Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2015 om 15:09

Tafeltennis Zwolle en SportService Zwolle organiseren woensdag 7 oktober het evenement ‘Table Stars The Battle’, oftewel het schooltafeltennistoernooi voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. 22 Verschillende teams van basisschoolleerlingen gaan vanaf 13.30 uur aan de Albert Cuypstraat 1A in Zwolle de strijd met elkaar aan om de titel ‘Zwols schooltafeltenniskampioen van 2015’.

Het schooltafeltenniskampioenschap laat kinderen op een speelse manier kennismaken met de tafeltennissport. De teams, bestaande uit vier leerlingen waarvan tenminste één meisje, beginnen met een voorronde. Na deze poulefase gaan de betere ploegen verder in het 'gouden toernooi', terwijl de overigen doorgaan in het 'zilveren en bronzen toernooi'. “Het tafeltenniskampioenschap is elk jaar weer een feest. Het is mooi om te zien hoe de kinderen elkaar aanmoedigen tijdens de wedstrijden, zodat er punten binnen worden gehaald voor het teamresultaat. Voor een groot aantal kinderen is het een eerste kennismaking met tafeltennis als wedstrijdsport. Natuurlijk hebben de meesten op vakantie wel eens tafeltennis gespeeld, maar nu spelen ze met officiële spelregels”, vertelt Marco Welink van SportService Zwolle.

De nummers één, twee en drie van het 'gouden toernooi' en de nummers één en twee van het 'zilveren en bronzen toernooi' ontvangen na afloop van het toernooi een prijs. Het winnende team mag tevens op zondag 20 maart 2016 meedoen aan de landelijke finale van 'Table Stars The Battle' in het Landstede Sportcentrum.

Gerelateerd nieuws