Nieuwelingen bezorgen HTC ruime zege

| 11-09-2010

In de vierde klasse D heeft HTC zaterdagmiddag een vrij eenvoudige zege geboekt. De formatie van trainer Edwin Kwakkel was op eigen veld met maar liefst 5-0 te sterk voor Wijthmen. De nieuwelingen Edward Herrera, Eugene Webb en Julian Zieleman zorgden voor vier van de vijf treffers. Verder wisten Edon (6-1), Storica (4-1) en VSW (3-2) zaterdagmiddag niet te winnen in de vierde klasse D. ZAC was vrij.

“Het is mooi om te zien dat deze nieuwe jongens het allemaal zo snel oppakken”, vertelt een tevreden Kwakkel, die voorafgaand aan de competitie zeer benieuwd was naar de staat van zijn vernieuwde selectie. Zo is bijvoorbeeld Edward Herrera naar sportpark De Pelikaan gekomen en zijn de jongelingen Eugene Webb en Julian Zieleman doorgestroomd naar de hoofdmacht. “Edward is een technische speler en door zijn goal, na ruim een kwartier spelen, was de ban tegen Wijthmen gebroken.” Niet veel later tekende Eugene Webb voor de 2-0, waarna HTC de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen.

De 3-0, 4-0 en 5-0 werden gemaakt door respectievelijk Iljas Baltes, Edward Herrera en Julian Zieleman. Wijthmen kon daar niets tegen inbrengen. Zelfs tegen tien man konden de bezoekers geen potten breken. Na drie keer gewisseld te hebben haalde Kwakkel verdediger Gideon Smit uit voorzorg vroegtijdig naar de kant. “Hij had last van een lichte blessure, maar gezien de 5-0 voorsprong hoefden wij geen risico’s met hem te nemen.”

Voetbal, ZAC, HTC, VSW, Wijthmen, Vierde klasse D, Edon, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws