Nieuwe studenten te gast op De Pelikaan

| 12-08-2010

Eerstejaars HBO- en WO-studenten die in Zwolle komen studeren kunnen woensdag 25 augustus, als onderdeel van de GRASweek, gratis deelnemen aan diverse clinics op sportpark De Pelikaan in Zwolle. De stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan heeft samen met een aantal andere sportverenigingen in Zwolle een breed sportief kennismakingsaanbod neergelegd voor de nieuwe studenten in de stad.

De ruim 800 studenten kunnen die middag van 15.00 tot 17.00 uur kennis maken met de volgende sporten: voetbal, tennis, hockey, korfbal, beachvolleybal, ultimate frisbee, speedbadminton, nordic running, paardrijden, klootschieten en lacrosse. Maar ook rugby, cricket en mountainbiken. Deze laatste drie sporten worden verzorgd door verenigingen die normaal gesproken niet op sportpark De Pelikaan actief zijn, maar voor deze gelegenheid door De Pelikaan zijn uitgenodigd en graag deelnemen aan deze dag.

Naast de kennismaking met de sportieve mogelijkheden zal iedere nieuwe student die op sportpark De Pelikaan komt sporten ook in de gelegenheid worden gesteld om kennis te maken met het bijwonen van een thuiswedstrijd van de topsport-organisaties in de stad. FC Zwolle, Landstede Volleybal en Landstede Basketbal gaven gehoor aan het verzoek van De Pelikaan om iedere student een gratis toegangsbewijs aan te bieden.

Namens De Pelikaan-verenigingen is manager Diederik Meijntjes verheugd met de samenwerking tussen de verschillende organisaties en de invulling van de dag: “Zwolle profileert zich meer en meer als studentenstad. Dat betekent ook wat voor de verenigingen. Wij willen de nieuwe studenten dan ook graag de mogelijkheid bieden kennis te maken met ons sportaanbod en met de activiteiten van nabijgelegen topsportorganisaties waar wij graag mee samen werken. Een mooie gelegenheid voor de sportorganisaties zich te profileren bij de nieuwe Zwolse studenten. Zij zullen tijdens hun studie in Zwolle ook graag willen sporten en topsport willen zien.”

De organisatie van de GRASweek ziet het als haar taak de nieuwe Zwolse studenten kennis te laten maken met de vele facetten van de stad Zwolle. Een sportlocatie zoals De Pelikaan met een breed sportaanbod past perfect in het programma. De GRASweek is de algemene introductieweek van Zwolle, bedoeld voor alle aankomende eerstejaars HBO- en WO-studenten in Zwolle. GRAS staat voor ‘Gezamenlijk Ruiken Aan Studeren’ en is een gezamenlijk initiatief van Hogeschool Windesheim, de Katholieke Pabo Zwolle, de Gereformeerde Hogeschool, ArtEZ en de gemeente Zwolle. Dit jaar vindt de zesde editie van de GRASweek plaats van 24 tot 27 augustus. De organisatie van de GRASweek wordt gedragen door bijna tweehonderd vrijwilligers.

Sportpark De Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws