Nieuwe hockeyclub start financieel op nul

| 21-09-2010

De op handen zijnde fusie tussen de Zwolse hockeyclubs ZMHC en Tempo ’41 krijgt achter de schermen langzaam vorm. In een brief aan alle leden schetsen voorzitters Donald Poen (ZMHC) en Eduard de Bruyn (Tempo) gezamenlijk de laatste stand van zaken. Conclusie: Alle ontwikkelingen vinden vooralsnog achter de schermen plaats. Er is nog niets bekend over een nieuwe clubnaam en er is nog niets te melden over uitwerking van de clubkleuren of het tenue.

“Er zijn inmiddels een vijftal projectteams uit beide verenigingen samengesteld die hard aan het werk zijn op de thema’s financieel, juridisch, sponsoring, hockey en accommodatie”, laten beide voorzitters weten. “Vanuit de financiële commissie wordt er hard gesleuteld aan het opstellen van een meerjaren- en investeringsbegroting. We hebben gekozen voor het vertrekpunt dat beide clubs zich financieel zelfstandig afwikkelen en we de nieuwe club met een schone lei kunnen beginnen. De gemeente zal gesprekspartner zijn in met name de financiële afwikkeling van beide locaties. Op dit terrein krijgen we via bemiddeling van SportService Zwolle prima support van KPMG.”

Als input op de ambitie van de nieuw te vormen hockeyclub, hebben de huidige verenigingen in ieder geval al wel bepaald dat het huidige contributieniveau blijft gehandhaafd. Verder gaat de nieuwe club uit van een hogere investering in trainers, coaching en aantal trainingsuren dan de clubs nu afzonderlijk kennen. “Nog steeds is ons gezamenlijk streven er op gericht om in oktober of november te komen tot finale besluitvorming”, aldus de voorzitters. “Daarbij zijn we echter volledig afhankelijk van de gemeente. Hun inbreng en medewerking is cruciaal!”

“Tegelijkertijd merken we ook dat het geruchtencircuit doordraait. Er is en wordt nog geen nieuwe sponsoring geregeld. Ook is er nog geen nieuwe clubnaam en is er geen uitwerking van de clubkleuren of het tenue. Dit zijn (belangrijke) zaken die pas aan de orde komen als de fusie daadwerkelijk ook definitief is”, zo schrijft het tweetal. “Kortom: Het gaan een paar spannende maanden worden.”

Hockey, ZMHC, Tempo ’41

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws