Nieuw: WijZZwemmen in het Hanzebad

| 19-12-2011

WijZ en de Zwolse zwembaden (SeZZ) gaan vanaf donderdag 12 januari 2012 starten met een nieuw project. Elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur krijgen senioren de kans om in het Hanzebad onder begeleiding deel te nemen aan zwemactiviteiten. Het doel van WijZZwemmen is dat senioren de diverse vormen van groepsactiviteiten leren kennen en plezier beleven aan het zwemmen. Senioren kunnen een strippenkaart kopen van 45 euro en daarmee vijftien keer meedoen.

WijZ en SeZZ organiseren het zwemmen mede omdat de activiteiten in het zwembad ideale activiteiten zijn om de spieren soepel te houden. Tevens houden senioren op die manier de conditie op peil. Het WijZZwemmen is een afwisselende activiteit, waarbij elke drie kwartier een ervaren instructeur tien minuten lang een nieuwe zwemactiviteit introduceert. Tussendoor krijgen de senioren de kans om bij te praten onder het genot van een kopje koffie, maar ook vrij zwemmen behoort tot de mogelijkheden. De deelnemers mogen zelf bepalen waar zij wel en niet aan deelnemen.

Deelnemers die de smaak te pakken krijgen kunnen na verloop van tijd kiezen uit de reguliere groepsactiviteiten in het zwembad of doorgaan met WijZZwemmen. De zweminstructeurs geven daarbij graag advies. WijZ probeert met het organiseren van de nodige activiteiten, zoals het zwemmen in het Hanzebad, om mensen in Zwolle en omstreken te inspireren om hun talenten en mogelijkheden te gebruiken. Hierbij focust WijZ zich vooral op mensen in de vierde of vijfde levensfase, waarin mensen steeds meer lichamelijke klachten krijgen.

Zwemmen, WijZ, Sezz, Hanzebad

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws