Nieuw vriendje voor Zwolfje en Albatross

| 12-06-2010

Zwolfje en Albatros, de mascottes van respectievelijk FC Zwolle en Landstede Basketbal en Volleybal, hebben een nieuw vriendje. Vrijdag zette Pelle namelijk zijn eerste stappen op het kunstgras, natuurgras en het beachveld van sportpark De Pelikaan. Pelle vertegenwoordigt namelijk de sportverenigingen HTC, Oranje Zwart, ZMHC, de tennisvereniging en Hippisch Centrum de Haerst.

De vijf clubs willen - samen met andere partners uit de stad - zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, kunnen laten sporten op het sportpark De Pelikaan. De Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan heeft Pelle met hulp van Rabobank IJsseldelta aangetrokken om deze doelstelling nog verder vorm en inhoud te geven. “Wij zijn blij dat wij onze betrokkenheid bij de brede maatschappelijke sportieve activiteiten op sportpark De Pelikaan met Pelle verder zichtbaar kunnen maken. We nodigen hem graag uit bij de gezinssportdag die de Pelikaan-verenigingen na de zomervakantie voor onze collega’s op het sportpark organiseren”, aldus Tanja Geurtse van Rabobank.

Al vele jaren maakt Zwolfje succesvol deel uit van FC Zwolle. En net als Zwolfje was ook Albatros, die komende zomer een nieuwe thuishaven krijgt in het nieuwe topsportcentrum van Landstede, aangenaam verrast met de komst en uitnodiging van Pelle. “Ik wil er samen met Zwolfje en Albatros voor gaan zorgen dat wij in dit mooie sportieve gebied in Zwolle nog meer met elkaar samenwerken en eens kijken wat wij nog meer met en voor elkaar kunnen betekenen, bijvoorbeeld op het gebied van de sociaal maatschappelijke activiteiten die we nu individueel met en in de gemeente Zwolle organiseren”, aldus de nieuwste mascotte.

Tot volle tevredenheid van Pelle speelt Landstede inmiddels al volleybal en basketbal op het nieuwe beachveld van sportpark De Pelikaan. De selectie van FC Zwolle maakte onlangs bovendien kennis met beachsoccer. Maar ook de jeugdige talentvolle hockeyers, basketballers, tennissers, volleyballers en voetballers van het nabij gelegen Centre for Sports & Education, maken sinds enige tijd gebruik van de buitensportmogelijkheden op De Pelikaan. Met Zwolfje heeft Pelle afgesproken om samen voor de leden van de kidsclub en supportersclub van FC Zwolle een beachsoccer toernooi te organiseren.

Landstede Volleybal, FC Zwolle, Landstede Basketbal, Sportpark De Pelikaan, Zwolfje, Pelle, Albatross

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws