Nieuw FC Zwolle wint eerste oefenduel

| 09-07-2010

FC Zwolle heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen donderdagavond eenvoudig gewonnen. In Ommen werd tegenstander OZC, onder toeziend oog van zo’n 500 toeschouwers, met 1-5 verslagen. De Zwolse doelpunten werden gemaakt door de Braziliaan Diego Zilio, Jarno van der Wal, Dennis van der Wal, Yanic Wildschut en Jesper Drost.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen het gepromoveerde Excelsior begonnen de Zwollenaren met een compleet nieuw elftal. De bekende namen Diederik Boer, Said Bakkati, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Arne Slot, Danny Schreurs en Etienne Reijnen keken vanaf de kant naar de verrichtingen van de ploeg, die onder leiding stond van Claus Boekweg. Hoofdverantwoordelijke Art Langerer was wegens ziekte afwezig en kon zijn nieuwelingen niet beoordelen. De Braziliaan Diego Zilio opende na tien minuten de score, nadat Frank Olijve alleen voor de Ommense doelman over had gemikt. Tien minuten later mocht Dennis van de Wal na een handsbal vanaf elf meter raak schieten, er kwam langzamerhand wat meer lijn in het spel van FC Zwolle al was duidelijk te merken dat de spelers elkaar nog niet blindelings vonden.

Rond het veld werd hier en daar al een vuvuzela gesignaleerd en daar kon in de eerste helft na doelpunten van Jarno van der Wal en Yanic Wildschut volop geblazen worden. Na rust bracht Claus Boekweg vijf verse spelers in het veld, hetgeen het spel niet ten goede kwam. De 500 toeschouwers zagen dan ook OZC als eerste scoren, Rick Jan de Groot tikte de bal fraai achter doelman Rick Oosterwechel. FC Zwolle nam wel weer het initiatief maar miste de scherpte. Terwijl op de tribune al vooruit werd gekeken naar de vakantie en de WK-finale, moest de doelman van OZC in de slotfase toch nog één keer capituleren voor een actie van Jesper Drost, die de eindstand op 1-5 bracht.

“Er zijn veel nieuwe spelers, die zich willen bewijzen, maar elkaar nog niet altijd begrijpen in deze opbouwfase”, aldus Claus Boekweg na afloop. Ook vond hij dat het spelen op gras, na een aantal intensieve trainingen op kunstgras, mede debet was aan het wat mindere combinatiespel. “In de tweede helft waren we bijna gelijkwaardig aan OZC en dat kunnen we ons zaterdag tegen Genemuiden niet veroorloven”, stelt Boekweg, die Diego Zilio een aardige indruk vond maken. Zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd in en tegen Genemuiden. De aftrap is om 17.00 uur.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws