Nieuw duo voor kersvers kampioen Swol

| 19-04-2016

Het is een mooie week voor de waterpolosters van Swol 1894. Afgelopen zaterdag werd de vrouwenploeg kampioen in de eerste klasse van het district en daarmee keert het na een jaar weer terug in de bondscompetitie. Daaropvolgend strikte de Zwolse club ook nog twee nieuwe speelsters: Judith Noordhuis en Ilse Glazenburg. Zij spelen komend seizoen onder de vleugels van trainster Mieke van der Sloot, die aan de club verbonden blijft.

© Annet van Raalten

Hoe positief wil je het hebben. De vrouwenafdeling van Swol waterpolo leek aan het einde van vorig seizoen dood en begraven. Het eerste team degradeerde uit de bondscompetitie en moest verder in de eerste klasse A van het district. Met moeite kwam er nog een tweede damesteam tot stand, maar daar bleef het bij. Een seizoen later is alles anders. De competitie loopt opnieuw op zijn einde en in die eindfase zijn de tranen van vorig jaar ingeruild voor een hele brede glimlach. Op oppermachtige wijze werd zaterdag het kampioenschap binnengehaald en ook het perspectief is positief. “We zijn op de goede weg”, stelt trainster Mieke van der Sloot, hoofdpersoon in de ommekeer. De ervaren coach bracht vernieuwing en die vernieuwing bracht verbetering.

De verbetering is in alle gelederen van de club merkbaar. Tijdens het kampioensduel van zaterdag zat de ruime tribune van De Vrolijkheid bommetje vol, het waterpolo in Zwolle leeft weer. Er is een derde damesteam op komst en de club is aantrekkelijk voor spelers van buitenaf. Judith Noordhuis en Ilse Glazenburg zijn daar de eerste twee voorbeelden van, zij sluiten komend seizoen aan. En dat zijn geen koekenbakkers. “Zij studeren in Zwolle en trainen al het hele seizoen met ons mee. Ik denk dat zij welkome aanvullingen zijn”, zegt Van der Sloot, die voor de volgende jaargang wel afscheid moet nemen van Marion Bossemeijer. Zij emigreert naar Turkije.

© Annet van Raalten

Swol 1894 is dus terug in de bondscompetitie en daarmee is het eerste doel bereikt. Maar Van der Sloot gaat gewoon rustig door, want de trainster wil doorpakken. “Er zit nog zoveel meer in”, denkt zij. “We zijn dit seizoen eigenlijk alleen maar bezig geweest met basisdingen. Daarom kunnen we nog veel verder groeien.” Die groei moet in eerste instantie uitmonden in handhaving in de tweede klasse. Op den duur is het echter de bedoeling dat Swol een ‘steady’ eersteklasser gaat worden. “In welk tijdsbestek kan ik niet zeggen, maar volgens mij moet dat uiteindelijk mogelijk zijn. Als de club dat weet te bereiken, mag het heel erg trots zijn.”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws