Nieuw boek met historische PEC-verhalen

| 23-09-2017

De verstopte zwachtels van Rinus Israel, de met geld wapperende zaakwaarnemer van Herman Heskamp, de contractjes van de allereerste Zwolse profs, de mooiste wedstrijd uit het leven van Guyon Fernandez. Het komt allemaal aan bod in het boek ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’.

© Martijn Kleingeerts

Auteurs Anton van Gerner, Herman Nijman en Gerjos Weelink tekenden veertig verhalen op van veertig oud-spelers en -trainers van PEC Zwolle. Een bonte mix van jong en oud, Zwollenaren en buitenlanders, clubiconen en bijna vergeten voetballers, uit alle generaties van 1955 - toen PEC betaald voetbal ging spelen - tot nu. Samen geven ze een mooi beeld van PEC door de jaren heen. Een deel van de verhalen verscheen eerder in dagblad De Stentor, in de rubriek ‘PEC Man’. Maar in het 176 pagina's tellende boek staan ook verhalen die nooit eerder zijn gepubliceerd, zoals over succestrainer Ron Jans en de Uruguayaanse spits Yuri Banhoffer, die onlangs nog in Zwolle was.

Naast de verhalen zijn het de historische voetbalfoto's van de Zwolse fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts die dit boek compleet maken. De volle tribune aan De Vrolijkheid, elftalfoto's uit de jaren zestig, de Bruce Lee-imitatie van Frank Veldwijk, de vreugde van het winnen van de KNVB-beker, het staat er allemaal in. ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’ verschijnt in november 2017 en is al te bestellen via www.pecman.nl.

Voetbal, PEC Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws