Nick Oudendag vertrekt naar New Heroes

| 15-06-2017

Nick Oudendag verruilt Landstede Basketbal voor New Heroes. De 30-jarige center heeft bij de eredivisieclub in Den Bosch een contract voor twee seizoenen getekend. De 2.10 meter lange Oudendag ontpopte zich het afgelopen seizoen tot één van de sterkhouders in de ploeg van coach Herman van den Belt en was vanwege zijn strijdlustige manier van spelen ook geliefd bij het Zwolse publiek.

© Annet van Raalten

“Ik wil de coaches Herman van den Belt en Mark van Schutterhoef en de club bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven”, vertelt Nick Oudendag. “Voordat ik naar Zwolle kwam had ik bijna twee jaar niet gebasketbald. Een jaar voordat ik naar Landstede Basketbal kwam zelfs helemaal niet. Uiteindelijk kreeg ik vorig jaar zomer een berichtje van Herman en zijn we uiteindelijk samen aan de slag gegaan. Mede door deze kans heb ik mij weer terug kunnen knokken van helemaal niets tot de top van Nederland en de voorselectie van het Nederlands team. Bij Landstede heb ik altijd het gevoel gehad dat ik welkom was en dat ik werd gewaardeerd. Het is mede daarom dat het geen makkelijke keuze voor mij was om te vertrekken naar Den Bosch. Wel kijk ik met veel plezier en vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging. Naast de coaches en de club wil ik alle fans en vrijwilligers bedanken die The Hammers een warm hart toe dragen.”

Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen betreurt het vertrek van Nick Oudendag en is tegelijkertijd blij voor de boomlange center. “Wij gunnen Nick het allerbeste. Hij heeft het afgelopen seizoen al zijn beloftes waargemaakt. Het is jammer dat hij niet behouden blijft voor het Zwolse basketbal”, stelt Van Bergen.

Basketbal, Landstede Basketbal, Nick Oudendag


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws