Nejim El Atiaoui beslist gezapige derby

| 16-10-2010

Met een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd heeft Nejim El Atiaoui zaterdag de Zwolse derby in de eerste klasse D tussen Be Quick ’28 en WVF beslist. Het gezapige duel leek te eindigen in 0-0, maar vlak voor tijd wist Be Quick toch de drie punten in huis te houden: 1-0.

Van een echte derby was op het hoofdveld van Be Quick eigenlijk geen sprake. “Beide ploegen wilden duidelijk niet verliezen”, stelt Be Quick-leider Bert Oosterhof. “Pas in de laatste tien minuten kwam er wat leven in de brouwerij. WVF kreeg allereerst een paar grote kansen, maar gelukkig stond Jos de Gram prima te keepen.” En toen kwam dat ene moment van Nejim El Atiaoui. Thomas van den Berg gaf van achteruit een dieptepass op Nejim, die de bal controleerde en vervolgens fraai over de doelman van WVF lobte: 1-0. “Tja, absoluut een gestolen overwinning. Ik denk dat iedereen vrede had gehad met 0-0”, aldus Oosterhof.

WVF-trainer Eduard Lindeboom daarentegen vond dat zijn ploeg het meeste recht had op een zege. “Het was inderdaad een matte derby, maar op basis van het aantal kansen hadden wij hier moeten winnen”, concludeert Lindeboom, die drie honderd procent kansen voor WVF had gezien. “Wij zijn zelfs alleen op de keeper af geweest. Zij kregen in de laatste minuut pas hun eerste kans. Dat maakt dit verlies ongelofelijk zuur.”

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws