Nejim El Atiaoui belangrijk voor Be Quick

| 18-09-2010

Nejim El Atiaoui is zaterdag opnieuw van grote waarde gebleken voor Be Quick ’28, dat met 2-0 won van FC Horst. De aanvaller besliste het duel door de volledige productie voor zijn rekening te nemen, waarmee hij zijn doelpuntentotaal voor dit seizoen alweer op vijf treffers bracht. Belangrijker dan dat persoonlijke succes, is de teamprestatie van de degradant. Be Quick staat na drie duels tweede in de eerste klasse D. Na drie speelronden heeft de ploeg van Bert Hendriks zeven punten. Alleen Bennekom presteerde tot dusverre beter met negen punten uit drie duels.

Hoewel de verlossende tweede treffer van El Atiaoui pas diep in de tweede helft viel, was het voor Be Quick geen billenknijpen. “Ik denk dat Horst na de vijftigste minuut geen kans meer heeft gehad”, vertelt teamleider Bert Oosterhof. “Het duel begon voor ons natuurlijk prima dankzij een vroege goal van Nejim. Na tien minuten spelen volleerde hij de bal op prachtige wijze tegen de touwen. Daarna is het echt aan beide keepers te danken dat het zo lang 1-0 bleef, want wij, maar FC Horst ook, kregen goede mogelijkheden.”

In de tweede helft was Be Quick wel voortdurend de bovenliggende partij. “Maar als je me vraagt naar hoe het was, dan zeg ik slecht”, aldus Oosterhof. “Voor ons gevoel hebben we niet zo goed gespeeld, maar toch gewonnen. Onze tweede goal was echter een juweeltje. Nejim kapte zo vier of vijf verdedigers uit, die verslagen moesten toezien hoe hij ook de bal langs de keeper werkte. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel drie punten. En dat is natuurlijk heel mooi!”

WVF
WVF ging zaterdagmiddag op bezoek bij DOS Kampen en lange tijd zag het er naar uit dat de bezoekers uit Westenholte met een punt huiswaarts zouden keren. Een blunder van doelman Michel van der Aa leidde echter alsnog een nederlaag in. “Fouten horen erbij”, klonk het nuchtere commentaar van trainer Eduard Lindeboom na afloop. “Als je spits één op één met de keeper een kans mist is het jammer en balen, als je doelman een fout maakt betekent dat direct een doelpunt tegen. Michel liet een vrije bal tussen zijn handen en benen glippen, kan gebeuren.”

Het tafereel betekende in de 85ste minuut de 2-1. “Tot die tijd hadden we alles volledig onder controle”, aldus Lindeboom. “DOS had weliswaar meer balbezit, organisatorisch stonden wij opnieuw goed. We waren voor een punt gekomen en dat was lange tijd ook binnen handbereik. En dat zou bovendien niet onverdiend zijn geweest. We probeerden in de slotfase natuurlijk nog de gelijkmaker te forceren waardoor we erg veel ruimte weg gaven. Dat zij dan nog twee keer scoren maakt het tot een grote uitslag (4-1), maar wel iets geflatteerd.” Voor WVF scoorde Timon Beimers, hij tekende al in de vierde minuut voor de gelijkmaker na een vroege openingsgoal van DOS Kampen.

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws