Nederland - Cuba in Landstede Sportcentrum

| 17-09-2010

Het nationale vrouwen volleybalteam is op dinsdag 12 oktober te bewonderen in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. In het kader van de vijfde editie van de DELA Trophy speelt het team van bondscoach Avital Selinger op dinsdag 12 (Zwolle), woensdag 13 (Rotterdam), vrijdag 15 (Eindhoven) en zaterdag 16 oktober (Almere) op vier verschillende plaatsen in Nederland tegen Cuba.

Cuba is een tegenstander van formaat. De Cubaanse dames staan op de wereldranglijst twee plekken hoger dan Nederland, dat achtste staat. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 viel Cuba net buiten de prijzen met een vierde plaats. De laatste keer dat de teams tegenover elkaar stonden was tijdens de Montreux Volley Masters in juni van dit jaar. Toen verloor Oranje nog met 3-1. In 2009 speelde Nederland drie keer tegen Cuba en werd er ook drie keer gewonnen. In 2006 was Cuba eveneens de tegenstander van Oranje in de DELA Trophy, die toen werd veroverd door de dames van Selinger.

Met dank aan hoofdsponsor DELA is de toegang tot al deze topvolleybalwedstrijden gratis! Kaarten kun je reserveren via www.delatrophy.nl.

Volleybal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws