Nederlaag voor Sparta en Oranje Zwart

| 14-09-2010

De Zwolse korfbalclubs Sparta en Oranje Zwart zullen met weinig plezier terugkijken op het afgelopen weekend. Oranje Zwart kon het niet bolwerken tegen Juventa (8-13) en Sparta ging met 20-17 onderuit bij Amicitia.

In de tweede klasse verloor Oranje Zwart zaterdag ook de tweede wedstrijd van het veldseizoen. In eigen huis werd met 8-13 verloren van Juventa. Halverwege stond het nog 4-4 en leek alles nog mogelijk. Dat dacht ook Frans Grotendorst, de nieuwe trainer van de Zwolse club. “Voor rust speelden we bij vlagen goed korfbal. Na de hervatting verslapte het allemaal en zijn we eigenlijk volledig in elkaar gestort.”

Volgens Grotendorst is het zaak om het nodige geduld te bewaren. “We moeten vertrouwen in onszelf houden. We werken op een andere manier dan vorig jaar en die omschakeling kost de nodige tijd. Daarom zijn de eerste nederlagen ook ingecalculeerd. We zullen de winst moeten pakken tijdens het tweede deel van de veldcompetitie. Hoogste prioriteit heeft de verdediging. Als die goed staat, dan gaan we verder werken. Dan zal er ook aan de aanval gesleuteld moeten worden, want duidelijk is dat we te veel kansen missen.”

Sparta
Sparta kon in de overgangsklasse de goede seizoensopening van vorige week geen goed vervolg geven. Bij Amicitia werd met 20-17 verloren. De Zwolse club keek met de rust al tegen een achterstand aan van drie punten: 12-9. In de tweede helft zag de Zwolse formatie geen kans dit gaatje nog te dichten.

Volgens trainer Henk Jan van der Wetering had er echter meer in gezeten. “Op belangrijke momenten gaven we niet thuis. We zijn nog niet op het niveau van vorig seizoen. Dat heeft blijkbaar enige tijd nodig. Toch denk ik dat we een goede middenmotor kunnen worden. We moeten in het linker rijtje kunnen eindigen.” Voordeel volgens Van der Wetering is dat de selectie weinig mutaties heeft ondergaan. “Dat betekent dat iedereen weet wat zijn of haar kwaliteiten zijn en dat is een goede basis om verder te bouwen.”

Korfbal, Oranje Zwart

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws