Navigators wint Battle of the Black Water

| 25-05-2012

De achtste editie van The Battle of the Black Water is donderdag opnieuw een groot succes geworden. De roeiwedstrijd voor studentenverenigingen uit Zwolle werd gehouden op het Zwarte Water en werd uiteindelijk gewonnen door De Gelukkige Guppies van studentenvereniging Navigators Studenten Zwolle. Zij versloegen in de finale hun verenigingsgenoten van team Laminin.

In totaal deden er donderdag zeven studentenverenigingen mee aan de roeiwedstrijd. SV Oikos Nomos, CSV Ichthus, Navigators Studenten Zwolle, ZHTC, SV Waltertje, Eudaimon en Stukoz vochten met één of meerdere teams om die felbegeerde prijs. Onder zonnige en warme omstandigheden ging de finale uiteindelijk tussen de twee teams van Navigators. De Gelukkige Guppies waren uiteindelijk vrij simpel de sterkste van het gehele deelnemersveld.

Na een dag sparren gingen de roeiers van Ichthus 1 naar huis met de originaliteitsprijs. Deze danken zij aan de zwembandjes en een grote opblaasbare orka, die vooral ook tijdens de vele zwempartijen goed van pas kwam. Een deel van de opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan het goede doel Nelson Mandela Township Rowing Club. NeMaTo is gevestigd in de sloppenwijken van Port Alfred (Zuid-Afrika) en heeft als doel de jeugd door middel van sport te stimuleren op verschillende gebieden.

Roeien, Boreas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Roeien, Boreas