Naud (10) ambassadeur Zwolle United

| 28-02-2012

FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van FC Zwolle, heeft er een nieuwe ambassadeur bij. Speciaal voor het project Playing for Success zal de 10-jarige Naud namens FC Zwolle United naar buiten treden als ambassadeur van dit project. Naud nam eerder zelf deel aan dit project en mede daarom werd de 10-jarige Zwollenaar gevraagd als ambassadeur.

Naud zal zich, naast Erben Wennemars, Albert van der Haar en rapper Sticks, inzetten om de kracht van voetbal in de maatschappij te laten zien. Het verschil? Naud is 10 jaar en heeft zelf ervaren wat Playing for Success kan betekenen. “Zo'n anderhalf jaar geleden heb ik meegedaan aan Playing for Success en het heeft bij mij erg veel gedaan. Als ik foto's van mij van ervoor en na afloop naast elkaar leg, dan zie je hele grote verschillen. Zo hou ik nu enorm van voetbal, terwijl ik dat vroeger nooit deed. Daardoor hoorde ik er nooit bij op school. Dat is nu wel anders", zegt Naud.

Zowel FC Zwolle United als de docenten van Playing for Success zagen in Naud een goed voorbeeld voor het project. “Het is fantastisch om te zien hoeveel Naud aan het project heeft gehad. Ik hoop dat we veel kinderen op deze manier verder kunnen helpen", zegt Albert van der Haar van FC Zwolle United. Vorige week kreeg Naud al een officiële oorkonde van FC Zwolle United. Op een later tijdstip zal Naud in het stadion gehuldigd worden, want de jonge Zwollenaar is aanstaande vrijdag nog op wintersport.

FC Zwolle Stadion, Albert van der Haar, PEC Zwolle United, Playing for Success

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws