Namli: ‘Goede herinneringen aan Kuip’

| 13-10-2017

PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip ruimt zaterdagavond bij Feyenoord een plaats in voor middenvelder Rick Dekker. Dat gaat ten koste van Erik Bakker, die op de bank plaatsneemt. Verder speelt Stef Nijland wederom in de punt van de aanval. “Feyenoord-uit, dat zijn de wedstrijden waar je van moet genieten. Maar we willen ook laten zien waarom we gedeeld derde staan”, blikt Younes Namli vooruit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Feyenoord-thuis en Feyenoord-uit, dat is voor PEC Zwolle een verschil van dag en nacht. Waar PEC op eigen bodem schier onverslaanbaar is tegen de Rotterdammers, is dat in De Kuip wel anders. In dat stadion werd dan wel het belangrijkste hoofdstuk uit de clubhistorie geschreven, maar tegen Feyenoord is het vaak geen succes. In de laatste drie edities lukte het PEC zelfs niet om te scoren. Buitenspeler Younes Namli weet wel hoe het is om op bezoek bij Feyenoord succes te boeken. Hij speelde met Heerenveen in 2015 in De Kuip en won destijds de play-offs om Europees voetbal. “We speelden 2-2 en dat was genoeg, dus ik heb daar wel goede herinneringen aan. Maar het is sowieso altijd mooi om in De Kuip te spelen. Zo’n groot stadion, dat publiek. Dat is mooi.”

Het is niet alleen maar genieten wat PEC Zwolle in De Kuip gaat doen, want er wordt wel degelijk ingezet op een positief resultaat. Een contract voor een punt zou Namli vooraf niet ondertekenen en dat zegt wel genoeg. “Nee, natuurlijk niet, ik denk dat er serieus kansen zijn om te winnen. Daar ga ik sowieso altijd voor. We moeten ons eigen spel spelen, want we hebben heel veel zelfvertrouwen”, weet Namli, die zelf ook steeds beter begint te spelen. Zijn acties zijn vaak een lust voor het oog, maar aan effectiviteit schort het nog. Namli zucht als dat onderwerp wordt aangesneden. “Ik wil heel graag scoren en werk daar ook hard voor. Ik kom in scoringsposities en krijg kansen, maar het lukt nog niet. Uiteindelijk is het ook belangrijker dat ik het team help, al is scoren natuurlijk wel leuk.”

Namli staat zaterdag wederom in de basis en dat geldt ook voor Rick Dekker. Het jeugdexponent van Feyenoord neemt de plaats in van Erik Bakker, die vrijdag wel gewoon meetrainde. Daarnaast is er weer een basisplaats voor Stef Nijland, waardoor Piotr Parzyszek wissel is. “Het is een mooie wedstrijd om te spelen en we gaan voor een mooi resultaat. Ja, we zijn er klaar voor”, sluit Namli af. De wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle begint zaterdagavond om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen; Dekker, Saymak, Thomas; Namli, Mokhtar, Nijland

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws