string(5) "42000" string(575) "SELECT DISTINCT page.id, page.*, page_site.* FROM page JOIN page_site ON page_site.page = page.id WHERE page_site.site IN(0, :site) AND pagetype IN(2,3,4) AND page.id IN(SELECT DISTINCT page FROM `page_tag` WHERE `tag` IN(8, , 86, 449)) AND date <= NOW() ORDER BY date DESC LIMIT 0, 4 Array ( [0] => 42000 [1] => 1064 [2] => You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 86, 449)) AND date <= NOW() ORDER BY date DESC LIMIT 0, 4' at line 1 ) Array ( [site] => 1 ) "
Mulders kijken uit naar aflossingskoers

Mulders kijken uit naar aflossingskoers

| 06-08-2010

Misschien nog een keer goud op de aflossingskoers? Na het historische goud en zilver op de 500 meter voor respectievelijk Ronald en Michel Mulder kijken de Zwolse broers reikhalzend uit naar de aflossingskoers van vrijdagavond. Daar liggen nieuwe kansen voor de Zwollenaren, die bij de aflossingskoers hoogstwaarschijnlijk worden versterkt door Sjoerd Huisman.

“We hebben wel de snelheid in huis om te winnen. Maar succes hangt ook af van of je de ruimte krijgt, wat je positie is en of je geen fouten maakt bij de aflossingen”, zegt Michel Mulder. Sjoerd Huisman: “Het ligt er ook een beetje aan hoe hard de koers wordt. Omdat het wegparcours een lange ronde is van 430 meter, is er kans dat ze rustig beginnen en niet meteen hard door durven trekken.” Ronald Mulder: “Ondanks dat is het bijna niet te doen om weg te rijden bij de anderen. Degenen die moeten finishen zullen dat in elk geval niet doen, zij moeten zich sparen voor de laatste ronde en de eindsprint.” Michel Mulder neemt in de Nederlandse ploeg normaliter de laatste ronde voor zijn rekening.

De drie genoemde heren rijden al samen aflossingskoersen vanaf dat ze kadet waren (13-15 jaar). “We weten elkaar blindelings te vinden”, zegt Sjoerd. In Nederland worden Mulder, Mulder en Huisman al jaren Nederlands kampioen op deze afstand. Maar het is ook mogelijk dat bondscoach Desly Hill in plaats van Ronald de behendige Mark Horsten opstelt. En in de halve finale - de plaats in de finale moet eerst nog worden verdiend - wellicht Crispijn Ariëns. Afhankelijk van de ontwikkelingen en omstandigheden kan de coach op het laatste moment de opstelling nog wijzigen.

De Mulders kijken verder al reikhalzend uit naar het EK inline skaten in Nederland, volgend jaar. De locatie is officieel nog niet vastgesteld, maar de kans is groot dat dat Heerde wordt. Die piste kennen de Zwollenaren als hun broekzak. Maar eerst komt er nog een schaatswinter, met het WK sprint in Thialf Heerenveen. Ronald Mulder: “Daar willen we ook graag om de podiumplaatsen meedoen."

Ronald Mulder, , Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws