Mulder zesde na eerste dag EK sprint

| 06-01-2017

Ronald Mulder heeft de eerste dag van het allereerste EK sprint met gemengde gevoelens afgesloten. In Heerenveen won de Zwollenaar vrijdag op knappe wijze de 500 meter (34,87), waarna de 1.000 meter een stuk minder verliep. De overwinning op die afstand ging naar Kjeld Nuis, terwijl Mulder als achtste (1.10,46) eindigde. Na dag één staat Mulder in het algemeen klassement op een zesde positie.

Het EK sprint staat dit weekend voor het eerst in de historie van het schaatsen op het programma en Mulder zette zichzelf direct in de boeken. Op de 500 meter, zijn favoriete afstand, kwam hij tot een tijd van 34,87 en daarmee snelde hij nipt naar de overwinning. Ritgenoot Roeslan Moerasjov was slechts een honderdste langzamer, terwijl ook nummer drie Nico Ihle in zijn kielzog eindigde (34,95). “Ik ben blij dat ik deze heb, maar ik zei net ook tegen mijn trainer, we moeten zeker door. Ik kom hier om een goed sprintklassement te rijden, wil een goede vierkamp neerzetten. Het is altijd lekker om te winnen en dan ook nog rechtstreeks tegen Moerasjov… Dat is wel leuk”, glimlacht Mulder tegenover de NOS.

De 1.000 meter moest Mulder helemaal in zijn eentje volbrengen. De Zwollenaar zou schaatsen tegen Moerasjov, maar de Rus moest na de 500 meter de strijd staken. Hij haakte af met griep. In zijn eentje bleek het een aardige onderneming om tot een goede tijd te komen. De opening was nog aardig, maar vervolgens kon Mulder die lijn niet doortrekken. Hij kwam tot een tijd van 1.10,46 en zakte daardoor flink weg in het algemeen klassement. Zaterdag wachten de twee laatste afstanden.

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws