Mulder definitief bij Topvolleybal Zwolle

| 14-04-2017

Jonas Mulder is maakt komend seizoen vast deel uit van de selectie van Coníche Topvolleybal Zwolle. De passer-loper speelde dit jaar voornamelijk in het tweede team van VC Zwolle en haakte af en toe aan bij de hoofdmacht. Nu is besloten om hem definitief over te hevelen naar het eerste team. “Dit is een jongensdroom, een kans die ik niet mag laten lopen”, reageert Mulder.

De vonk bij Mulder sloeg helemaal over toen Topvolleybal Zwolle zich veilig speelde. Dat gebeurde op bezoek bij Coolen Alterno. “In Apeldoorn ja, toen vroeg ik mij af waarom ik er niet vast bij zou blijven. Dinsdag voerde het team overleg en werd duidelijk dat het mocht”, geeft Mulder aan. En zo ziet de passer-loper zijn nieuwe kans ook: als mogen. “Als ik straks 50 jaar ben, wil ik kunnen zeggen dat ik deze kans met beide handen heb aangegrepen. Zeker als Zwollenaar. Ik speelde dit seizoen in het tweede, maar af en toe werd ik al gevraagd voor het eerste. Vanwege studie wilde ik er niet vast bij, maar die keuze heb ik nu wel gemaakt. We moeten maar zien hoe ik dat ga combineren”, lacht Mulder.

Het wordt voor Mulder een pittige omslag. Twee trainingsmomenten in de week worden er plotseling vijf en daarnaast gaat ook de intensiteit omhoog. Mulder kan aan de bak en daar is hij zich maar wat van bewust. “Ik moet hard aan het werk om nog fitter te worden, want het is natuurlijk wel zwaar. Op dit moment heb ik nog last van een ‘jumpers knee’, maar samen met de fysiotherapeut moeten we dat op kunnen lossen. Ik zal deze zomer in ieder geval veel in het krachthonk te vinden zijn”, stelt Mulder, die vertrouwen heeft in wederom een goed seizoen. “Spektakel en feest, voor minder kom ik niet. Er moeten dan nog wel wat spelers bij, maar dat kan. Ik verwacht dat het Zwolse publiek veel kan juichen.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Jonas Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws