Mokhtar maakt zich op voor basisplaats

| 18-03-2017

PEC Zwolle-trainer Ron Jans lijkt zondagmiddag in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles toch te kiezen voor Youness Mokhtar. De buitenspeler vervangt dan Kingsley Ehizibue, die op de afsluitende training bij de wisselspelers trainde. Het is de enige aanpassing die de coach gaat doen. “Wij spelen gewoon 4-3-3, daar hoef je geen verrassingen in te verwachten”, stelt middenvelder Danny Holla.

© Wouter Foppen

Het was de hele week al een beetje de verwachting. Youness Mokhtar zou in Deventer gaan spelen ten koste van Kingsley Ehizibue. Tot vrijdagochtend, als plots Ehizibue weer met de basiself traint. Zaterdagochtend, net nadat de fanatieke aanhang een immense lading aan vuurwerk heeft afgeschoten, blijkt toch dat de keuze op Mokhtar valt. De verdere basiself blijft intact, dus ook met Danny Holla en Mustafa Saymak als controleurs op het middenveld. “Wij gaan ons niet aanpassen, spelen gewoon ons eigen spelletje”, stelt Holla, die vindt dat PEC beter is dan de aartsvijand. “Ja, ik denk dat wij beter zijn, maar dat moet je dan ook laten zien. Niet alleen aan de bal, maar ook zonder de bal. Dat is net zo belangrijk.”

Wat dat betreft heeft PEC vorige week kunnen zien hoe het niet moet. Als de Zwollenaren in Deventer net zo starten als bij Willem II, dan staan ze binnen een kwartier vast en zeker op achterstand. “Zeker weten, dat denk ik ook. Wat dat betreft hebben we ook geleerd van die wedstrijd. We mogen niet zo beginnen. Tegen Willem II was het in de tweede helft al beter”, vindt Holla, die zich voor zondag zelfs aan een voorspelling durft te wagen. “Go Ahead knalt er in de eerste vijftien minuten op en daarna zullen ze ook nog zeker hun momenten kiezen. Ik ga voor 0-1, dat zou heel fijn zijn. En als het even kan ergens in de slotfase”, lacht de middenvelder, terwijl de rust in het MAC3Park Stadion terugkeert. Zwolle is klaar voor de derby. Zondag vanaf 14.30 uur is het een kwestie van de dood of de gladiolen.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Bouy, Marcellis, Warmerdam; Saymak, Holla, Thomas; Menig, Mokhtar, Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Danny Holla

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws