Mickey Nijkamp (9) Nederlands kampioen

| 13-06-2011

De Zwolse Mickey Nijkamp is Eerste Pinksterdag in Den Haag Nederlands kampioen wielrennen geworden. De 9-jarige renster van Hanzerenners Zwolle versloeg haar concurrenten door op drie kilometer van de streep weg te rijden uit de kopgroep.

Naast het stadion van ADO Den Haag werd het NK op de weg verreden. Hanzerenners Zwolle was aanwezig met een aantal renners. In zeven verschillende categorieën werd er gestreden voor het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot. Vooraf behoorde de 9-jarige Mickey Nijkamp al tot de favorieten. En zij maakte haar favorietenrol meer dan waar, door op drie kilometer voor de finish weg te rijden van haar medevluchters. Met een super demarrage wist zij direct een gat te slaan van ongeveer vijftig meter. Haar achtervolgers deden enorm hun best om het gat dicht te rijden. Toch wist Mickey de voorsprong vast te houden om daarna solo over de finish te komen voor Fleur van de Peet en Shirim van Amrooij. Tijdens de prijsuitreiking kreeg zij naast de grote beker de rood-wit-blauwe trui, waarna het Wilhelmus voor haar alleen werd gespeeld.

Mickey zit in de groep 5 van basisschool Het Veldboeket. Op de vraag welke trui zij op de eerstvolgende schooldag aan zal trekken antwoordt zij: “Deze natuurlijk”, aldus een breed lachende Mickey Nijkamp. Ook Ilse Grit deed van zich spreken. Deze jeugdige renster streed tot aan de finale voor de hoofdprijs mee, maar moest in de eindsprint genoegen nemen met een achtste plaats.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws