Michel Mulder snelt naar eerste EK-goud

| 30-06-2013

Michel Mulder is zondag voor het eerst Europees kampioen geworden op de 500 meter sprint. In Almere moest de Zwollenaar het in de finale opnemen tegen landgenoot Mark Horsten, Nicolas Pelloquin en Andrea Angeletti, die hij allen op oppermachtige wijze voorbleef. De 27-jarige Zwollenaar zag Fransman Pelloquin tweede worden, Andrea Angeletti werd derde.

Nadat Mulder de halve finale overleefde, wilde de Zwolse inline-skater en schaatser niet met de pers praten. “Sorry daarvoor, maar ik wilde me volledig focussen op de finale”, excuseert Mulder zich tegenover een verslaggever van Schaatsen.nl. Maar uiteraard was de kersverse Europees kampioen dolgelukkig met de behaalde titel. “Ik hoopte jullie te kunnen laten juichen en ben blij dat het gelukt is. Deze had ik nog niet en had het niet geheel verwacht op deze piste. Maar zoals ik vanavond door de bochten ging, zo heb ik me nog nooit eerder gevoeld.”

Toch ging het voor de Zwollenaar in de kwalificaties nog bijna mis. Zowel in de eerste kwalificatieronde als in de kwartfinale kwam de latere Europees kampioen op de rand van uitschakeling. “Dat was een wake-up-call en dat had ik ook wel even nodig", zegt Mulder na afloop van de finale. “Je probeert je spanning op zo'n dag altijd te verdelen, maar nu was ik 's ochtends net even iets te nonchalant.”

Michel Mulder, Skeeleren, EK Inline Skaten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws