Michel Mulder grijpt titel op 1.000 meter

| 01-06-2013

Op overtuigende wijze heeft Michel Mulder zaterdag de 1.000 meter op het NK inline-skaten in Almere gewonnen. De Zwollenaar dicteerde gedecideerd de koers van start tot finish. Mulder finishte nog met een spagaatfinish, maar dat leek meer show dan noodzaak, want echt in gevaar kwam zijn leidende positie niet. Tweelingbroer Ronald eindigde op de 1.000 meter net naast het podium op plek vier.

Zelf was Michel Mulder helemaal niet zo zelfverzekerd in de eindsprint. “Ik zat het laatste stuk echt kapot. Ik maakte wat foutjes in de laatste bocht en ik maakte die spagaat voor de zekerheid. Ik was er niet gerust op.” Om zich niet te laten verrassen nam Mulder al in de eerste ronde de kop. “Ik wilde uitgaan van mijn eigen kracht. Ik wist dat Crispijn Ariëns met nog twee ronden te gaan zou aanvallen. Van de anderen verwachte ik dat niet”, vertelt Michel Mulder tegen een verslaggever van Schaatsen.nl. “Vorig jaar was ik te laat en dat wilde ik nu voorkomen. In de kwalificatie merkte ik al: winnen wordt niet gemakkelijk en de 1.000 is altijd een gekke afstand.” Zijn koerstactiek pakte goed uit. Achter hem ging het zilver naar Crispijn Ariëns. Sander de Graaff wist nog het brons uit de strijd te slepen.

Na de zilveren plak van vrijdag, kwam er voor Michel Mulder zaterdag op het NK dus een gouden plak bij. “We moeten eerlijk zijn, NK-titels tellen minder dan vroeger”, geeft Michel eerlijk toe. “Maar ik vond het niet leuk om gisteren te verliezen.” Op de 300 meter van vrijdag moest hij zijn broer Ronald voor hem dulden. “Ik ga zo’n weekend in met het idee om met titels weer naar huis te gaan. Het zou niks zijn als dat niet lukte.” Het verlies op de 300 meter deed hem beseffen dat hij toch nog veel waarde aan de nationale titel hechtte. “Ik had gisteren mijn kop er gewoon niet goed bij. Vandaag was ik juist heel erg getergd. Ik wilde vandaag gewoon winnen.”

“Dat ik die knop zo snel heb om weten te zetten, bewijst dat het toch nog veel voor me betekent”, denkt de sprinter hardop. Die knop wil Michel Mulder om laten staan met het oog op zondag. “Op de 500 meter gaat het tussen mij, Ronald, Mark Horsten, Sander de Graaff en Lars Scheenstra”, voorspelt hij. “En met Sjoerd Huisman weet je het ook nooit. Als die achter je rijdt, ben je nooit zeker van je zaak.”

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws