Michel Mulder breekt pols bij botsing

| 28-07-2013

Michel Mulder heeft zaterdagavond zijn pols gebroken doordat hij in volle vaart skatend op een fotograaf botste. De wereldkampioen op schaatsen en skates was net gefinisht na een sprint à deux met zijn broer Ronald om de Gouden Luctra Skeeler, een jaarlijks evenement in Otterlo.

© Annet van Raalten

Wat dit voor gevolgen heeft voor Mulders geplande deelname aan het WK inline-skaten in België, over minder dan vier weken, is nog niet bekend. De wereldkampioenschappen in Zandvoorde starten op 23 augustus. Het is ook een onwelkom incident in de voorbereiding op een Olympisch schaatsjaar. Er stonden vier fotografen op de weg ongeveer honderd meter na de finish, die over elkaar struikelden en niet op tijd weg konden komen toen de gebroeders Mulder op hoge snelheid uitrolden.

“Opeens lagen er vier fotografen op de grond. We konden geen kant op”, zegt Ronald Mulder, die de mannen nog net kon ontwijken. “We hadden een hoge snelheid, want we gingen er echt voor.” Volgens de medewerkers van de EHBO heeft Michel Mulder een polsbreuk, waarvan nog niet te zeggen was hoe gecompliceerd die is. Mulder is met een ambulance naar een ziekenhuis in Arnhem gebracht. “Het is nog niet gezegd dat hij geen WK kan rijden, zo willen we niet denken”, aldus Ronald. “Met een operatie kan hij wellicht snel genezen.”

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws