Menno Peeters neemt afstand van de rest

| 22-07-2010

Menno Peeters staat na de laatste bergetappe in de Tour de France zeer stevig aan de leiding in het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle. Met nog drie dagen te gaan is zijn voorsprong op nummer twee, Dennis Brilhuis, maar liefst 110 punten. Andre Lammers zakte met zijn ploeg van de tweede naar de vijfde positie.

De zeventiende etappe werd donderdag gewonnen door Andy Schleck. De Luxemburger slaagde er echter niet in om Alberto Contador uit de gele trui te rijden. Schleck en Contador kwamen na 174 kilometer als eerste en tweede over de finish bovenop de Tourmalet. Een kopgroep van zeven (Edvald Boasson Hagen, Juan-Antonio Flecha, Markus Burghardt, Kristijan Koren, Remy Pauriol, Ruben PĂ©rez en Aleksandr Kolobnev), die al in de beginfase tot stand kwam, viel in de slotklim uiteen en op 8,4 kilometer van de finish werd Kolobnev als laatste achterhaald door Schleck en Contador, die tien kilometer onder de top uit het peloton waren weggereden.

Schleck trachtte Contador met een hoog tempo te slopen, maar de Spanjaard gaf geen krimp. Vier kilometer onder de top versnelde Contador, maar ook Schleck barstte niet. De enige spanning die er verder nog was, was of de enthousiaste supporters de twee kemphanen niet zouden hinderen.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws