Menno Peeters derde koploper Tourspel

| 18-07-2010

Menno Peeters is de nieuwe koploper in het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle. Ondanks dat de Tour de France al twee weken aan de gang is, is Menno - na Gerbrand Hessing en Andre Lammers - pas de derde lijstaanvoerder. Gerbrand stond alleen na de proloog aan kop, maar Andre voerde de ranglijst maar liefst twee weken aan. En is natuurlijk nog altijd kanshebber voor de eindzege.

De zege in de veertiende etappe ging zondag naar Christophe Riblon. De Fransman (AG2R) liet zijn medevluchters op de flanken van de Port de Pailhères achter, wist uit de greep van de groep met favorieten te blijven en soleerde op de klim naar Ax-3-Domaines knap naar de winst. Andy Schleck behield de gele trui, maar deed dat niet nadat hij eerst een intrigerend spel speelde met Alberto Contador. De Spanjaard van Astana ging twee keer fel aan op de slotklim, maar beide keren kon de geletruidrager - samen met Denis Menchov - pareren.

Na zijn tweede aanval hield Contador de benen stil, om Schleck ‘op kop’ te dwingen. Schleck deed echter hetzelfde, waardoor er een ‘sur place’ ontstond. Robert Gesink, die even een moeilijke fase had, kon hierdoor terugkeren bij de favorieten en Menchov profiteerde zelfs optimaal. De Rus sprong weg en sprokkelde samen met Samuel Sanchez veertien seconden winst. Na het kortstondige pokerspel tussen de twee topfavorieten gaf Schleck zich gewonnen. De klassementsleider zette zich op kop van de twee, die daarna aansloten bij het groepje met Jurgen van den Broeck, Joaquim Rodríguez en Gesink.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws