Maximale zeges voor Nederlandse teams

| 25-06-2010

Met een monsterscore van 7-0, dit keer tegen Diesse-Mediterranea uit Italië, heeft Van Zundert VELO nog steeds een goed uitzicht op een plaats in de halve finales. Op het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen wist de Nederlandse equipe ook haar eerste duel al met 7-0 te winnen. VELO, dat het moet stellen zonder kopman Dicky Palyama, neemt het vrijdag op tegen de Russische titelverdediger Nizjni Novgorod, dat ook nog geen partij heeft verloren. Alleen de winnaar gaat door.

Van Zijderveld, de tweede Nederlandse ploeg op het toernooi, herstelde zich donderdag van de verrassende nederlaag tegen het Ierse Mount Pleasant (3-4). De tegenstander was er eigenlijk ook wel naar op de tweede dag, Fiederball Scheffleng uit Luxemburg. De Amstelveners wonnen onder aanvoering van Lester Oey en Yik Man Wong met 7-0. Alle partijen werden binnen twintig minuten beslist. Linda Chen had tegen Amandine Roilgen slechts tien minuten nodig.

Het team uit Amstelveen speelt vrijdag om 10.00 uur tegen Issy Les Moulineaux en om 19.00 uur tegen B.B. Ankaraspor uit Turkije. Van Zijderveld lijkt echter weinig kansen meer te hebben op een plaats in de halve finales. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa van de ZBC Sporthal in Zwolle.

ZBC Sporthal, Badminton

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws