Marijn de Vries (36) sluit wielercarrière af

| 30-08-2015

Marijn de Vries (36) stopt met professioneel wielrennen. De Zwolse neemt komende week nog deel aan de Holland Ladies Tour en sluit daarmee haar wielercarrière af. “Zes onvergetelijke jaren in het vrouwenpeloton hebben mijn leven voor altijd veranderd. Verrijkt. Mooier gemaakt”, schrijft De Vries op haar eigen website.

© Kristof Ramon

De Vries begon pas op haar dertigste met professioneel wielrennen. En dat avontuur werd al snel een uit de hand gelopen experiment. “Wie had ooit gedacht dat ik me écht tussen de wereldtop zou kunnen scharen, zoals in het voorjaar van 2013? De wereldbekerwedstrijden in die maanden vormen zonder enige twijfel mijn sportieve hoogtepunt: achtste in de Ronde van Drenthe, veertiende in de Trofeo Alfredo Binda en negentiende in de Waalse Pijl”, aldus Marijn de Vries. “Mijn lijf kan dingen die ik nooit had gedacht, mijn geest is sterker dan ik ooit had kunnen vermoeden. Ik heb mezelf leren kennen op een manier die ik niet voor mogelijk had gehouden. Vallen, opstaan en doorgaan: waar je niet dood aan gaat, daar word je sterker van. Het is écht zo.”

Fietsen heeft van De Vries een gelukkiger mens gemaakt. “Met dat gevoel neem ik afscheid van het peloton. Niet omdat ik er genoeg van heb, maar omdat het tijd is voor andere dingen in het leven. Van 1 tot en met 6 september rij ik de Holland Ladies Tour en daarmee sluit ik mijn wielercarrière af. Natuurlijk verdwijn ik niet van de wereld. Ik blijf columns schrijven en misschien ben ik af en toe ook nog wel eens met mijn hoofd op tv. En ik blijf natuurlijk altijd fietsen én de liefde voor de fiets delen.”

Wielrennen, Marijn de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws