Marijn de Vries (34) stapt over naar Argos

| 18-10-2013

Wielrenster Marijn de Vries (34) maakt aankomend wielerseizoen deel uit van team Argos-Shimano. De Zwolse reed het afgelopen seizoen nog in de kleuren van Lotto-Belisol, maar maakt nu de overstap naar de ploeg waar ook de Zwolse Kirsten Wild voor rijdt. “Argos-Shimano is een ploeg waar ik echt deel van uit wil maken”, laat De Vries op de website van haar nieuwe ploeg weten.

De wielercarrière van Marijn de Vries begon in het jaar 2009, waarna ze uitgroeide tot een gewaardeerde renster in het peloton. Eerst bij de opleidingsploeg Leontien.nl en het afgelopen seizoen bij Lotto-Belisol, waarvoor ze een achtste plaats behaalde in de Ronde van Drenthe. Nu stapt De Vries over naar Argos-Shimano, waar ze dus onder andere stadgenoot Kirsten Wild treft. “Ik verheug me op de professionele aanpak van de ploeg. Ik ben geen jonge rijdster meer, maar zit pas vijf jaar op de fiets. Daardoor kan ik nog steeds aanzienlijke vooruitgang boeken, maar dan moet ik wel in de juiste omgeving zijn”, stelt De Vries.

En die juiste omgeving denkt De Vries te hebben gevonden bij Argos-Shimano. “Ik heb gezien hoe ze werken aan de ontwikkeling van het team, maar ook aan de ontwikkeling van het individu. De coaches en andere experts werken nauw samen met de renners, zodat zij de kans krijgen om zich te verbeteren”, zegt de nog immer ambitieuze Zwolse. “Die professionele aanpak is belangrijk voor mij, want ik wil nog alles uit de resterende jaren halen. En dat kan alleen als je werkt met de beste mensen.”

Wielrennen, Marijn de Vries, Argos-Shimano

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws