Makkelijke zeges eerste teams SV Tyfoon

| 08-11-2010

De heren van SV Tyfoon hebben zondag, met opnieuw een 15-jarige debutant in de basis, hun wedstrijd tegen Beltrum eenvoudig weten te winnen. In sporthal De Marke kwamen de Achterhoekers er niet aan te pas en werd al snel duidelijk dat de Zwolse ploeg veel beter was. Toch liet de thuisploeg vooral in de beginfase nog wel wat steken vallen, waardoor er maar met een minieme voorsprong van 8-7 kon worden gerust.

Na de thee bleek Tyfoon veel meer inhoud te hebben en werd het klasseverschil ook in doelpunten uitgedrukt. De Zwolse handballers werden geen strobreed in de weg gelegd en liepen simpel uit naar een 23-14 overwinning. De absolute topscorer bij Tyfoon was Rik Talens met elf doelpunten. Andere doelpunten werden gemaakt door Ronald Maasman (5), Jelle van de Bos (3), Hans Kan, Marco Valkenborg en Robert Ter Stege (1). De pas 15-jarige Jelle Stoppelenburg maakte zijn debuut en was ook eenmaal trefzeker.

De dames van Tyfoon gaven het tweede team van CVO zondag het nakijken. Hoewel bij rust nog een stand van 9-5 op het scorebord stond, zullen de dames uit Vaassen nooit het gevoel hebben gehad een kans op een overwinning te hebben. Het teamspel van Tyfoon was gewoon beter verzorgd. Vooral Paulien Winkel viel op door mooie doelpunten en geweldige passes. De teller bleef uiteindelijk steken op 20-8. De Zwolse doelpunten werden gescoord door Mariska Jans (6), Lisanne Gerrits (4), Marissa Hersevoort en Paulien Winkel (3), Elaine Rutten (2) en Gamze Hendecki en Anika Jans (1).

Handbal, Sporthal De Marke, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws