Makkelie staakt oefenwedstrijd PEC Zwolle

| 21-07-2017

PEC Zwolle heeft vrijdag het oefenduel met het Turkse Genclerbilgi SK niet uitgespeeld. Met nog tien minuten te gaan, en bij een stand van 2-0 in het voordeel van PEC, sloeg de vlam in de pan, waarop scheidsrechter Danny Makkelie het duel besloot te staken. “Wij kijken naar onszelf en dit was een goede oefenwedstrijd”, concludeert trainer John van ’t Schip.

© Annet van Raalten

Er leek geen vuiltje aan de lucht in Hattem. Na een prima eerste helft stond PEC Zwolle, door goals van Erik Bakker en Youness Mokthar, met 2-0 voor en in de tweede helft ebde het energiepeil van de wedstrijd langzaam naar het nulpunt. Totdat Genclerbiligi-speler Ahmet Oguz met rood van het veld moest. Hij protesteerde op een dusdanig harde manier, dat Makkelie hem met twee keer geel naar de kleedkamer stuurde. Dat leverde al de nodige frustratie op en die frustratie werd de Turken enkele minuten later teveel. Er ontstond wat discussie over een bal aan de zijlijn en daarop werd de trainer van Genclerbirligi naar de tribune gestuurd. Dat leverde ook weer tumult op en dat was voor scheidsrechter Makkelie het sein om in te rukken.

Wat een rustig potje leek te zijn, eindigde in de lacher van de week. PEC Zwolle kon er op haar beurt helemaal niets mee en ging dan ook snel over tot de orde van de dag. De Zwollenaren legden tachtig minuten lang een prima potje op de mat, zo concludeerde ook Mustafa Saymak. “Ik denk dat we het vandaag weer goed hebben gedaan. Het veld werkte vandaag niet echt mee, want het was ontzettend stroef. Toch hebben we bij vlagen aardig kunnen combineren en een hoog niveau laten zien”, zegt Saymak, die de eerste 45 minuten in de as van het veld stond opgesteld. De tweede helft speelde hij als buitenspeler, met de opdracht om naar binnen te komen. Zoals hij de hele voorbereiding al doet.

Voor Saymak maakt het in principe niet uit waar hij speelt, al heeft hij uiteraard wel zijn voorkeur. Een positie centraal, dat heeft hij het liefst. “Ik hoop dat de trainer dat ook weet, maar ik denk het wel. Als het team mij aan de zijkant nodig heeft, dan doe ik dat natuurlijk ook. En ach, dat is ook een soort van tien”, glimlacht Saymak, terwijl de woedende Genclerbirligi-trainer maar even uitblaast met een sigaret. PEC speelde prima, incasseerde wederom geen tegendoelpunt, maar met die omschrijving gaat deze oefenwedstrijd de boeken niet halen. Gestaakt werd het, niet meer en niet minder.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Sandler (46. Van Looy), Marcellis, Schenkeveld (66. Van de Pavert), Bakker, Saymak (74. Reynders), Thomas (74. Kvída), Namli (46. Israelsson), Parzyszek (46. Nijland), Mokhtar

Scoreverloop:
35. 1-0 Erik Bakker (strafschop)
44. 2-0 Youness Mokhtar

[u]Bijz.:[/u] Scheidsrechter Makkelie staakt tien minuten voor tijd de wedstrijd.

Voetbal, Mustafa Saymak, PEC Zwolle, John van 't Schip


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws