Lydia Mossel helemaal klaar voor NK Karate

| 02-02-2012

Karateka Lydia Mossel neemt aankomende zondag deel aan het NK Karate voor senioren in Dordrecht. De Zwolse komt uit in de klasse tot 68 kilogram en hoopt daarin weer net zoveel succes te boeken als tijdens het vorige seizoen. “Het is moeilijk om te zeggen wat mijn verwachtingen voor het toernooi zijn. Ik ben in vorm en denk dat het zondag wel goed zal gaan”, zegt de 24-jarige Mossel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Lydia werd in haar nog jonge carrière bij de jeugd en senioren in totaal al zeventien keer Nederlands kampioen karate. Toch is elk toernooi volgens de Zwolse karateka weer anders. “De concurrentie verandert per toernooi en daarom is elk toernooi anders. Ik ben ook voor elk toernooi weer zenuwachtig, want dit is toch het NK voor senioren. Als je daar goed presteert, dan tel je mee”, zegt Mossel, die haar sport beoefent bij het Zwolse Budo Stichting Boot. De karateka hoopt succes te boeken door elke wedstrijd als een finale te zien. “Ik voel dat ik goed in vorm ben. Ik moet tijdens het toernooi elke wedstrijd als een finale zien, hopelijk kan ik dan winnen.”

Tijdens de training op woensdagavond is te merken dat Mossel kampt met een fikse verkoudheid. “Ik hoest nog heel veel. Voor de rest ben ik fit, dus ik ga er vanuit dat het geen effect heeft op mijn prestaties tijdens de wedstrijden”, zegt de Zwolse. Lydia Mossel komt aanstaande zondag van 11.30 tot uiterlijk 12.15 uur uit in de klasse tot 68 kilogram, waarin de karateka één van de vier deelneemsters is. Ze hoopt dat haar sterke punten haar verder kunnen helpen. “Mijn sterke punten zijn dat ik goed met de druk om kan gaan, ik ben tactisch goed en kan me prima focussen. Wel moet ik gedurende een wedstrijd proberen fel te blijven.”

Vorig jaar deed Mossel ook al mee aan het NK Karate en won toen goud in de klasse tot 68 kilogram. Mede door die prestatie werd zij genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar in Zwolle, maar werd uiteindelijk niet verkozen tot winnares. “Het was zeker geen teleurstelling. Ik hield er al rekening mee en het was alleen al leuk om genomineerd te zijn voor zo’n prijs”, zegt Mossel. Mossel hoopt er bij de volgende editie weer bij te zijn. “Hopelijk presteer ik dit seizoen net zo goed als vorig seizoen, zodat ik volgend jaar weer als genomineerde op het SportGala Zwolle aanwezig mag zijn.”

Karate, Budo Stichting Boot, Lydia Mossel


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws