Lola van Boheemen wint NK survivalrun

| 30-03-2015

Lola van Boheemen heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel survivalrun in de wacht gesleept. De 14-jarige Zwolse komt uit onder de vlag van THOR Zwolle en was in Wesepe de sterkste in de categorie Jeugd Survival Circuit. In een tijd van 46 minuten en 32 seconden bleef zij de concurrentie ruimschoots voor.

Het Nederlands kampioenshap was er eentje van wind, regen en veel modder. De te bestijgen akkers waren sompig en de 35 hindernissen werden door die regen en modder zeer glad. Zodoende werd de strijd niet zomaar een obstakelrun, maar meer een heuse survivalrun. De jonge Lola dealde uiteindelijk het beste met deze omstandigheden en mocht na ruim drie kwartier de gouden plak in ontvangst nemen. De Zwolse was bijna twee minuten sneller dan de overige deelnemers in haar categorie, een uitzonderlijk verschil. De titel van Lola betekende voor THOR Zwolle de derde Nederlands kampioen in vijf jaar tijd.

Bij de jongens kwamen er ook enkele Zwollenaren in actie. Merijn Stroomberg werd knap zevende, terwijl Teun van Boheemen het met een twaalfde positie moest doen. Daarbij drongen Joost Rens en Marco Knoops de top-35 binnen. Bij de BSC veteranen bemachtigde Jeroen Schuurman een zilveren medaille. Ook was er afgelopen weekend ruimte voor beginnende wedstrijdatleten. Een tiental volwassenen kwam in actie en daarnaast verschenen er ook 25 beginnende jeugdleden aan de start. Onder begeleiding van drie jeugdtrainers en heel veel ouders beleefden zij hun eerste survivalrun. Daarbij wist iedereen alle hindernissen te halen.

Survival, THOR Zwolle, Lola van Boheemen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws