Loes Gunnewijk Nederlands kampioen!

| 26-06-2010

Loes Gunnewijk is Nederlands kampioen op de weg geworden. De Zwolse renster van Nederland Bloeit plaatste in de laatste van acht ronden haar beslissende demarrage. Op dat moment reed ze in een kopgroep van vier, met daarbij onder andere regerend kampioene Marianne Vos. Op de Maasberg reed Vos bij haar twee medeachtervolgers weg en dichtte het gaatje naar de koploper. Bij de finish toonde Vos zich echter een groot wielrenster door teamgenote Gunnewijk de titel te schenken.

De dames reden in Limburg acht ronden van 14,7 kilometer met in elke ronde de korte, maar steile beklimming van de Maasberg. In de slotronde reed Gunnewijk weg bij medevluchters Vos, Irene van den Broek en Lucinda Brand, beiden van Leontien.nl. Uitgerekend ploeggenote Vos zette in de laatste beklimming van de Maasberg de achtervolging in. Vlak voor de meet op de Adsteeg had ze Gunnewijk te pakken, maar sprinten om de titel deed de drievoudig nationaal kampioene niet. Hand in hand reed het tweetal naar de meet, alwaar Vos de titel aan Gunnewijk liet. Op enige afstand werd Van den Broek derde.

“Loes heeft het verdiend”, vertelde Vos na afloop aan Wielerland. “Een dag lang in de aanval mocht best beloond worden. Ik vond het mooi om de overmacht van de ploeg te onderstrepen door gezamenlijk over de streep te rijden. Ik had vrede met zilver en het succes van mijn team.” Gunnewijk zelf was uiteraard dolgelukkig met de winst. “Ik was hierop gebrand. We wilden als team de wedstrijd van het begin hard maken om zo het initiatief naar ons toe te halen. Ik heb in die tactiek een belangrijke rol gespeeld en dan is dit de mooist denkbare bekroning.”

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Nederland Bloeit, Leontien.nl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws