Loek van Vilsteren tiende op NK pupillen

| 30-01-2017

Schaatser Loek van Vilsteren is zaterdag tiende geworden op het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen. De 13-jarige Zwollenaar begon het toernooi, ook wel het NK voor pupillen genoemd, als achttiende, maar eindigde uiteindelijk in de top tien. Vooral zijn prestatie op de 1.000 meter was indrukwekkend, op die afstand reed hij een nieuw persoonlijk record.

Van Vilsteren had zich als snelste A-pupil van Deventer geplaatst voor het toernooi en liet zien ook tot de snelsten van Nederland te behoren. Op de 500 meter kwam hij tot een tijd van 45,09 seconden en daarmee was hij een kleine seconde sneller dan zijn vorige race in Inzell. Toch kon het op de 1.000 meter nog beter. Op die afstand haalde Van Vilsteren liefst drie seconden van zijn persoonlijk record af, waardoor hij in het totaalklassement op een prima tiende plaats eindigde. Een mooie afsluiting van zijn pupillentijd, aangezien Van Vilsteren aankomend schaatsseizoen overstapt naar de junioren.

Bo Meijer actief in Deventer
Er was afgelopen weekend niet alleen succes voor Loek van Vilsteren. Op ijsbaan De Scheg in Deventer werd het Perplex Jeugdtoernooi gehouden en daar liet Bo Meijer haar kunsten zien. Zowel op de 500 als de 1.000 meter kwam Meijer tot een vierde plaats, waarmee zij als vierde eindigde. Meijer komt uit voor Stokvisdennen uit Dalfsen en met de complete ploeg won ze uiteindelijk het toernooi.

Schaatsen, Loek van Vilsteren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws