Lodeweges wordt assistent-trainer bij PEC

| 14-03-2017

Dwight Lodeweges wordt aankomend seizoen een van de assistent-trainers van PEC Zwolle. De 59-jarige coach is op dit moment werkzaam als high performance coach binnen de club, maar gaat die rol combineren met een rol als assistent-trainer. Over de positie van hoofdtrainer wordt later meer duidelijk. “De gesprekken met de eerste kandidaten zijn inmiddels gestart”, zegt voorzitter Adriaan Visser in zijn column.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Lodeweges werd in januari 2016 aangesteld als high performance coach en ging zich in die hoedanigheid bezig houden met de Zwolse talenten. Aankomend seizoen gaat de oefenmeester deze taken combineren met een rol rond de hoofdmacht van PEC Zwolle. “Er is geconstateerd dat de verbinding tussen voetbalacademie, beloften en hoofdselectie voor verbetering vatbaar is. Mede daarom is de positionering van de high performance coach van essentieel belang om de technische organisatie van PEC Zwolle verder door te ontwikkelen. Dwight zal dan ook vanaf de start van het nieuwe seizoen aansluiten bij de hoofdselectie, om ook de rol van één van de assistent-trainers voor zijn rekening te nemen”, legt Visser uit.

Aangezien Ron Jans na dit seizoen vertrekt, moet PEC ook nog een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd, maar verder kan de preses niets loslaten. “Naast Dwight willen wij een hoofdtrainer positioneren die past in het door ons opgestelde profiel. Een hoofdtrainer die enthousiast en hongerig is, resultaatgericht wenst te spelen en op basis van herkenbaar, aanvallend voetbal. Ook achten wij het van belang dat de nieuwe oefenmeester over de juiste communicatieve vaardigheden beschikt om de club zodoende goed te kunnen vertegenwoordigen", zegt Visser, die niet ingaat op namen. “Zodra hier meer over te melden valt, is dat uiteraard te lezen op onze site.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Dwight Lodeweges

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws