Lizette Hollak eerste koploper in WK-spel

| 12-06-2010

Na de eerste dag van het WK voetbal in Zuid-Afrika is Lizette Hollak de trotse koploper van het WK-spel 2010 van Sportief Zwolle. Of het een bewuste keuze is geweest weten we niet, maar al vier spelers scoorden punten voor haar team. En dat deden ze ook nog op een goede manier. Hugo Lloris van Frankrijk hield de nul en noteerde acht punten, terwijl de Mexicaan Andrés Guardado een assist afleverde en goed was voor vijf punten. Dankzij Diego Lugano (Uruguay) en Bernard Parker (Zuid-Afrika) behaalde Lizette in totaal al 21 punten.

Een goede tweede in het klassement is voorlopig Marc Veldman, die vrijdag met drie spelers in actie kwam. Hij behaalde achttien punten dankzij het 0-0 gelijke spel van William Gallas (Frankrijk) en Diego Lugano, terwijl hij met Rafael Marquez (Mexico) een doelpuntenmaker in zijn selectie had. Jasper Haberhmehl bezet momenteel de derde positie. Ook hij heeft Marquez in zijn ploeg, terwijl hij met Fransman Abidal een tweede sterkhouder in de defensie heeft. Ajacied Luis Suarez kon niet imponeren, maar haalde dankzij zijn basisplaats en het gelijke spel toch drie punten.

Als pechvogel van de dag schrijven we Ben Pieneman op. Hoewel hij toch vijf punten wist te behalen uit de eerste twee duels, kan hij onmogelijk tevreden zijn. Als enige deelnemer in het WK-Spel 2010 van Sportief Zwolle heeft hij Nicolas Lodeiro in zijn basisopstelling staan. De 21-jarige Uruguayaan was vrijdagavond de eerste speler die dit WK met rood van het veld werd gestuurd. De Ajacied viel in de 63ste minuut in, maar wist binnen twintig minuten twee keer tegen een gele kaart aan te lopen. Desondanks scoorde hij toch nog één punt op basis van zijn invalbeurt, het gelijke spel en het feit dat hij als middenvelder geen tegendoelpunt kreeg.

Bekijk zelf de ontwikkelingen in de ranglijst van het WK-spel 2010 van Sportief Zwolle op onze speciale WK-pagina. Je kunt daar alle teamsamenstellingen van onze deelnemers zien, want die hebben we inmiddels zichtbaar gemaakt. Aanpassingen aan je team kun je uiteraard niet meer doen. Sportief Zwolle streeft er naar iedere dag om 11.00 uur een actuele ranglijst te hebben.

EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws