Lindeboom regisseert eigen doorbraak

| 28-05-2010

Na de tweede plaats bij de hoog gedoteerde Station tot Station Loop van afgelopen woensdag prijkt er een eerste grote scalp in de prijzenast van PEC-hardloper Hans Lindeboom. In de wedstrijd kwam hij als derde over de meet, maar één van zijn voorgangers behoorde tot de klasse 35+.

Hans was in Ommen eigenlijk te laat met inschrijven en alle startnummers waren al vergeven. Via via wist hij toch nog een recreantennummer te bemachtigen. De organisatie positioneerde hem probleemloos voorin het startveld, met de verrassende podiumplaats tot gevolg. “Ik denk dat ze er geen spijt van hebben”, prees Hans de atleetvriendelijkheid.

Het eerste paar hardloopschoenen van de 23-jarige Lindeboom is amper versleten, maar talent verloochent zich duidelijk niet. Hans traint bij Berthold Berger, met wie hij het goed kan vinden. “Berthold is helemaal enthousiast over mijn bouw, over mijn techniek, over mijn talent. En ik ook over hem, hij is de beste begeleider die ik me kan wensen.” Het loopvirus heeft Hans duidelijk in zijn greep, nu komt het aan op carrièreplanning. “Ik werk en ik studeer, maar ik zal een keuze moeten maken. Er zit meer in. Ik wil kijken wat ik er uit kan halen...”

Bij de vrouwen was er woensdag een tweede plaats voor Hellen de Vries (derde in de wedstrijd). Marry Hooijer stond op het podium in de klasse 55+ (derde). Verder was er een vijfde plaats voor Peter de Boer (45+), een zesde plaats voor Reinald Bosman (35+) en een zevende plaats voor Jeannet Leppink-de Haan (35+).

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen de Vries, BB-lopers, Hans Lindeboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws