Liefst 21 medailles voor zwemmers Swol

| 29-11-2010

De wedstrijdzwemmers van Swol 1894 hebben afgelopen zaterdag bij het Rabobank December Toernooi in Zwartsluis maar liefst 21 medailles gewonnen. De Zwolse zwemclub deed met ruim 25 zwemmers mee en wist ondanks het sterke deelnemers maar liefst vijf keer goud, acht keer zilver en acht keer brons te veroveren.

Het Rabobank Toernooi staat bekend als een ideale gelegenheid voor jonge zwemmers om afstanden te zwemmen die ze normaal gesproken nog niet zwemmen. De 8-jarige Thijs van Erp en zijn zus Sharona van Erp (9 jaar) lieten zien dat ze er helemaal klaar voor zijn. Beide zwemmers wisten op de honderd meter schoolslag een medaille te pakken. Thijs veroverde een bronzen plak en Sharona wist overtuigend te winnen en mocht zich een gouden medaille laten omhangen.

In Zwartsluis was eenmaal het podium helemaal gevuld met zwemmers van Swol 1894. Op de honderd meter rugslag heren junioren wisten Thimo Brand (goud), Arend-Jan Ooms (zilver) en Bas Hurink (brons) het podium te vullen. Bij de junioren wist Mirthe Nijkamp iedereen te verassen door op de honderd meter vrije slag haar tijd met ruim 33 seconden te verbeteren. Nian Vervoort bleek een geduchte concurrente door Mirthe net voor te blijven en eiste daarmee de bronzen medaille op.

Ook bij de senioren waren er goede resultaten. Bij de dames waren het Vera Kraaier en Laura Oosterbroek die op al hun afstanden het podium wisten te halen. Dit was bijzonder goed omdat de dames in de ochtend voor dit toernooi tijdens een LAC-wedstrijd in Almelo ook al een vierhonderd meter wisselslag hadden gezwommen. Bij de heren waren het Berend Schenk en Richard Sebrechts die Swol 1894 nog eens brons en zilver bezorgden.

Swol 1894, Zwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws