Leerlingen Playing for Success geslaagd

| 26-11-2010

Naast de goede prestaties op het voetbalveld, timmert FC Zwolle maatschappelijk ook flink aan de weg. Onder de naam FC Zwolle United, met Erben Wennemars als zeer actief ambassadeur, probeert de koploper van de Jupiler League voetbal te combineren met en in te zetten bij maatschappelijke activiteiten. Playing for Succes is één van de projecten die laat zien hoe FC Zwolle er in slaagt bij te dragen aan de maatschappij.

FC Zwolle heeft, samen met Landstede en de gemeente Zwolle, als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken. Playing for Success is een uniek initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de voor hen bijzondere omgeving van FC Zwolle. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met FC Zwolle structureel bij aan het terugbrengen van deze leerachterstand. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.

Deze week hebben 45 talenten een certificaat ontvangen en daarmee rondden zij hun leergang bij FC Zwolle af. De leerlingen van de scholen Kubus, Montessori, Campherbeek, Stroomdal, Werkschuit, Carillon en de Toonladder hebben zich gedurende twaalf weken hard ingezet voor de opdrachten en met succes! Er waren drie groepen en ieder kind heeft het certificaat ontvangen uit handen van een speler. Gillian Justiana, Arne Slot en Pepijn Kluin reikten de certificaten uit.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, PEC Zwolle United

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws