Leerlingen De Duyvencamp in Z@ppSport

| 02-09-2010

Zijn jongens of meiden beter in sport? Dat wordt iedere week bepaald in The Battle van het populaire televisieprogramma Zno@spmppSport! Iedere aflevering gaan Ron Boszhard en Vivienne van den Assem op zoek naar een antwoord op die vraag. Elke keer gaan ze de strijd met elkaar aan in een andere sport, en in een andere plaats. Donderdag was Zno@spmppSport voor opnames in Zwolle, bij basisschool De Duyvencamp (Berkum). Want zijn nou eigenlijk jongens of meiden beter in beachsoccer?

Dat was donderdagochtend voor de zestien leerlingen van groep 8 van De Duyvencamp wel even een verrassing. Stonden daar opeens Ron, Vivienne en een cameraploeg voor hun neus met de vraag of ze in Zwolle ook wel een beetje sportief zijn? En vooral met de vraag wie het wel leuk zou vinden om mee te doen met The Battle voor het programma Zno@spmppSport. Nou, dat vond eigenlijk iedereen wel, dus moest er worden geloot. Of, om het maar lekker sportief te houden, moest er om worden gestreden. Want er was maar plek voor vier jongens en vier meiden.

Zodoende kregen Steven, Alexander, Mark en Gerwin donderdagmiddag een dagje vrij van school. Zij vormden het jongensteam, dat werd getraind door Patrick Ax en onder bezielende leiding stond van Ron Boszhard. Het meidenteam bestond uit Daphne, Esmée, Tessa en Nathalie en zij werden getraind door Silvia Woudberg en gecoacht door Vivienne van den Assem. Plaats van handeling? Op het beachveld van sportpark De Pelikaan. Want Zno@spmppSport dient er ook voor om jeugdig Nederland kennis te laten maken met nieuwe sporten op mooie locaties.

Het sportpark - en het beachveld in bijzonder - van stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan was volgens de programmamakers van de TROS een perfecte plek om kinderen in Nederland kennis te laten maken met de relatief nieuwe Nederlandse sport beachsoccer. Ook de KNVB vond dat een goed idee, dus stuurde zij in de persoon van Patrick Ax een speler van het Nederlands beachsoccerteam. En omdat FC Zwolle om de hoek ligt, regelde De Pelikaan prompt deelname van Silvia Woudberg. Zij is immers speelster van het vrouwenteam van FC Zwolle, dat dit jaar voor het eerst deelneemt in de landelijke eredivisie.

Tussen de regendruppels door werd het blauwe jongensteam en het roze meidenteam de fijne kneepjes van ‘het vak’ bijgebracht. Onder een strakke regie van de mensen van Zno@spmppSport natuurlijk, want alles moest wel goed in beeld worden gebracht. Een item moest soms wel vijf keer opnieuw voordat het goed opgenomen was, maar dat mocht de pret niet drukken. De dag werd uiteindelijk afgesloten met The Battle tussen de jongens en de meiden. In een echte battle waarbij de doelpunten om de oren vlogen! De winnaar? Dat wordt (onder voorbehoud) bekend in de aflevering van zaterdag 25 september, om 08.45 uur op Nederland 3.

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, Beachsoccer, De Duyvencamp, Z@ppSport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws