Lastige wedstrijd Hanzerenners in België

| 23-08-2011

Zes nieuwelingen van Hanzerenners Zwolle hebben afgelopen dagen deelgenomen aan de West Vlaanderen Cycling Tour. Een weekend met wisselend succes voor Bas Tietema, Remy Reints, Jordi Boerman, Twan van Varik, Maarten Junte en Robert de Vries. In een sterk veld met daarbij ook een Engels en Amerikaans team, hielden de Hanzerenners zich al met al knap staande. In de proloog op vrijdag kwamen ze, zoals bijna alle Europeanen, een tandje te kort. Na de tijdrit over zeven kilometer stonden maar liefst vier Amerikanen bij de eerste vijf.

Zaterdag werd er gekozen voor de aanval. Bas - op de 65ste plek als beste geklasseerde na de proloog - probeerde twee keer weg te komen, maar kreeg geen kans. Uiteindelijk kwam hij op negen seconden van de winnaar in het peloton binnen. Ook Maarten en Twan finishten in de grote groep. Helaas voor Jordi reed hij op anderhalve kilometer voor de streep lek, waardoor hij op achterstand als 123ste finishte. Remy en Robert moesten al vroeg in de koers lossen vanwege (lichamelijk) ongemak en kwamen op grote achterstand binnen.

De etappe op zondag was voor de Hanzerenners een stuk aangenamer. De ploeg reed goed en iedereen kon meekomen in het peloton. Jordi bleef dit keer gevrijwaard van pech en kwam als zeventiende over de streep. Bas, die nog twee ronden op kop heeft gereden en tweede in de tussensprint werd, had wel pech. Hij kwam in de laatste kilometer ten val en kwam vlak achter het peloton als 91ste over de meet. Piet Allegaert uit het Belgische Roeselare behaalde genoeg bonificatieseconden om de gele trui te veroveren, de puntentrui bleef in bezit van de Amerikaan Logan Owen.

Grote winnaar van de etappewedstrijd werd uiteindelijk diezelfde Owen. Tijdens de slotrit in Meulebeke zat hij wel en Allegaert niet mee in een late uitval, waardoor de Amerikaan de gele én groene trui in het eindklassement veroverde. Op een 61ste plaats eindigde Bas Tietema als beste Hanzerenner. Jordi Boerman vond zichzelf op een 82ste plaats terug, Twan van Varik werd 91ste. In het ploegenklassement eindigde Hanzerenners Zwolle van 25 ploegen als 21ste. De nationale selectie van de Verenigde Staten schreef dat klassement op haar naam.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Remy Reints, Jordi Boerman, Bas Tietema, Maarten Junte, Robert de Vries, Twan van Varik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws