Langeler onder de indruk van Volendam

| 26-11-2010

FC Zwolle wil haar kampioensaspiraties vrijdagavond luister bijzetten met een zege op FC Volendam. Als de koploper slaagt in die missie, dan vergroot het haar voorsprong met Volendam, de naaste belager in de Jupiler League, tot zes punten en daarmee zou Zwolle zich direct presenteren als titelkandidaat nummer één. Dat uitzicht - gesteund door de euforie bij de supporters - klinkt trainer Art Langeler uiteraard als muziek in de oren, maar de oefenmeester weet dat de situatie bij verlies direct heel anders is.

Langeler zag Volendam maandagavond in eigen huis winnen van FC Emmen (1-3), maar was wel onder de indruk van de Wijdbroeken. “Natuurlijk was ik positief verrast over het resultaat van de wedstrijd, maar ik vond wel dat Volendam erg veel pech had. Met twee ongelukkige goals tegen, een gemiste strafschop en een aantal gemiste kansen. Als ze na een minuut of zeventig nog 2-3 hadden gescoord, denk ik dat ze de winst nog hadden gepakt. Gelukkig gebeurde dit niet. Het zegt wel iets over de kwaliteiten. Volendam bezit veel voetballend vermogen en ervaring, aangevuld met jong talent. Het is vergelijkbaar met wat er bij FC Zwolle in het veld staat!”

© Jupilerleague.nl

“De kwaliteiten en spelopvatting bekijkende, krijgen we dan ook een aanvallende, open en spectaculaire wedstrijd te zien”, vervolgt Langeler. “Gert Kruys kennende zal hij zijn team niet aan ons aanpassen en uiteraard doen wij dit ook niet ten opzichte van Volendam. Dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie pot voetbal. De extra voordelen die we hebben ten opzichte van Volendam zijn onder andere het thuisvoordeel, want onze supporters zijn momenteel fantastisch in geluid en gedrag! Maar ook de flow waar we in zitten en het geluk dat we elke week met dezelfde elf kunnen spelen, maakt ons sterk. Onze fitheid begint op te vallen in het Nederlandse betaald voetbal.”

“Wat de uitslag ook is, ons doel richting de winterstop blijft hetzelfde. We willen op drie punten van de nummer één staan. Maar zo langzamerhand verleggen we dit zelf naar aan kop staan in de winterstop! De eerste horde in de serie van vijf mooie wedstrijden is met Go Ahead Eagles genomen, nog vier te gaan. De serie die nog op het programma staat met FC Volendam, FC Den Bosch, Cambuur en MVV is mooi!”

Het duel begint vrijdag al om 18.45 uur in verband met een rechtstreekse uitzending op Eredivisie Live. Supporters van beide ploegen hebben voorafgaand aan deze topper afgesproken in het Jupiler Supporterscafé. Al vele jaren is er goed en vriendschappelijk contact tussen beide clubs, vandaar dat de Volendammers van harte welkom zijn. De Supportersclub FC Zwolle en Volendam zijn er van overtuigd dat ook bij wedstrijden waarbij het belang op het veld extreem groot is, naast het veld supporters gezamenlijk moeten kunnen optrekken, een biertje moeten kunnen drinken en dat alles zonder dat er ongeregeldheden uit voortvloeien.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, FC Zwolle Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws