Langeler kijkt uit naar start nieuwe seizoen

| 29-06-2010

Nog slechts één week en dan staat de eerste training voor FC Zwolle weer op het programma. En daar kijkt iedereen binnen de club naar uit, Art Langeler in het bijzonder. “Uiteraard is er op de club al behoorlijke bedrijvigheid om alle zaken in de voorbereidende sfeer voor elkaar te hebben, zodat de jongens zich kunnen focussen op het trainen. Vandaag waren de eerste spelers alweer aanwezig om alvast wat te doen. Arne Slot, Etiënne Reijnen en Bram van Polen trotseerden het weer en het bloedhete veld om de eerste meters te maken.”

“In het stadion worden ondertussen de trainingskleren uitgepakt, de maten gecontroleerd, zijn er mensen druk met de organisatie van de open dag en andere zaken, zoals het invullen van de openstaande vacature jeugdtrainer die ontstaan is na het vertrek van Marco Roelofsen”, vervolgt Langeler. “Vanaf deze plek wil ik Marco nogmaals feliciteren met zijn overstap naar jong PSV, een mooie stap die hem van harte gegund is. Het zal rustig worden op het stadion zonder zijn grote voetbalkennis, humor en ongecensureerde mening!”

“Maandagmorgen hebben we weer overlegd over de te nemen stappen richting het invullen van de selectie. Het is gelukt om de positie van René Oosterhof - die naar Heerenveen is overgestapt - te vullen met Leon ter Wielen. Een jonge talentvolle keeper die overkomt van FC Groningen. Ik ken hem nog uit het verleden, toen hij bij Rohda Raalte als 16-jarige(!) zijn debuut maakte in de hoofdklasse. Zo hebben we drie goede seniorenkeepers voor het aankomend seizoen.Verder willen we graag nog een aanvaller aan de selectie toevoegen.”

“In de achterhoede zitten we verder prima in de bezetting, misschien zelfs wel te goed”, aldus Langeler. “Op het middenveld hebben we veel opties en variatie, voorin is de bezetting qua aantallen nog wat mager, daar moet dus nog één speler bij. Het zou goed kunnen dat we in de eerste weken van de voorbereiding nog een paar spelers op proef krijgen die middels de trainingen kunnen laten zien wat ze kunnen en hoe ze ervoor staan. Overigens hebben we het hier over één of twee spelers, dat lijkt me meer dan voldoende. Nog een paar dagen, dan gaan we weer trainen, ik heb er zin in!”

De eerste training van het seizoen start maandag 5 juli om 10.30 uur in het stadion. Iedereen is van harte welkom om de eerste training, vanaf de tribune, bij te wonen. Aansluitend vindt om 12.30 uur een persconferentie plaats waarbij, in bijzijn van technisch manager Bert Konterman en hoofdtrainer Art Langeler, de nieuwe selectiespelers worden gepresenteerd.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws