Landstede Volleybal verliest van Lüneburg

| 18-09-2015

Landstede Volleybal heeft haar ‘presentatiewedstrijd’ vrijdagavond met 1-3 (21-25, 19-25, 25-22 en 19-25) verloren van het Duitse SVG Lüneburg. Voor eigen publiek was de sterk gewijzigde ploeg van coach Redbad Strikwerda niet in staat om de nummer drie van Duitsland op de knieën te krijgen. “Vorig jaar gingen wij er tegen Düren met 0-3 vanaf en toen zei ik dat we nog genoeg te doen hadden. En dat is nu eigenlijk niet anders”, analyseert Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De coach van de Zwollenaren begon de wedstrijd met spelverdeler Frank Lubberts, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Nico Manenschijn, Rutger Zoodsma, Stijn van Schie en libero Frits van Gestel binnen de lijnen. Nieuwkomer Stijn van Schie kreeg de eer om de wedstrijd met zijn service te openen, maar hij kon niet voorkomen dat het eerste punt naar de bezoekers uit Duitsland ging. Na het openingspunt sloeg SVG Lüneburg snel een gaatje, maar verder dan 2-5 liet Landstede Volleybal het niet komen. De mannen van Strikwerda knokten zich terug en bogen een 5-7 achterstand om in een 12-7 voorsprong. Pas na een foute service van captain Frank Lubberts kwam er een einde aan de goede reeks van de Zwollenaren.

“Volgens mij zijn we in elke set wel op voorsprong gekomen, maar wij wisten die helaas minder vaak vast te houden dan de heren aan de andere kant van het net”, stelt Landstede-captain Frank Lubberts, die de eerste set uiteindelijk met 21-25 verloren zag gaan. In de tweede set veranderde het spelbeeld nauwelijks. Opnieuw sloeg Landstede Volleybal een gaatje (7-4), maar ging de setwinst naar de Duitsers: 19-25. “Dat is toch nog een stukje wisselvalligheid en dat komt denk ik mede doordat we een aantal nieuwe jongens in de ploeg hebben. Dat is even aanpassen, maar je ziet wel dat we elke wedstrijd beter gaan spelen. De afstand tot het midden wordt al steeds kleiner”, vertelt spelverdeler Lubberts, die de nieuwkomers Stijn van Schie en Rutger Zoodsma vrijdagavond regelmatig met succes wist te vinden.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Met onder meer de Amerikaan Matt Hanley in de ploeg wist Landstede Volleybal de derde set wel binnen te slepen, maar een vijfsetter bleef uit in het Landstede Sportcentrum. “Het is vooral voor de nieuwe jongens goed dat we nu deze wedstrijd in een competitie-ambiance hebben gespeeld. Dan weten ze wat ze straks kunnen verwachten”, aldus Lubberts, die zaterdag opnieuw tegen SVG Lüneburg mag aantreden. “Dan wacht de volgende van de vele oefenpotjes, dus dan werken wij weer verder toe naar de belangrijke wedstrijden.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws